Starter pack jednotlivců aneb co se hodí vědět

24.10.2022 | Petra Tomášková | Organizace

První turnaje Šampionů a Veteránů se blíží. Pojďme si společně shrnout jak, co, kdo, kdy a proč, ať nenastanou zmatky.

1. První dvě kola se hrají online na naší vlastní herní platformě, Grandfinále (11. listopadu) je offline a bude se konat v Praze.

2. Do turnajů se musíš přihlásit. Vyber si termín podle svých preferencí. Odkaz na výběr termínu najdeš v emailu.

Klikni na „Vybrat“ u požadovaného termínu. Zkontroluj, jestli je u zvoleného termínu „Vybráno“. Pokud ti nejde termín vybrat, aktualizuj stránku a zkontroluj obsazenost. Možná se během tvé nečinnosti stihl zaplnit. Pokud v obsazenosti není problém, dej vědět na Discordu, nebo na hegenbart@scg.cz.

Šampioni

        – Přihlašování do první úrovně poběží do pátku 28. října, cca 16:00. V sobotu ráno ti dorazí informační email.

        – Pokud postoupíš z první úrovně do druhé, máš na přihlašování celou středu 2. 11. a čtvrtek 3. 11. Opět očekávej infomail. Žádné novoty se ale konat nebudou, neboj.

Veteráni

        – Přihlašování do první úrovně poběží do čtvrtka 27. října, cca 16:00. Ve čtvrtek ráno ti dorazí informační email.

        – Pokud postoupíš z první úrovně do druhé, máš na přihlašování čas od pondělí 31. 10. do čtvrtka 3. 11. Opět očekávej infomail. Žádné novoty se ale konat nebudou, neboj.

3. Všechny důležité termíny, informace o turnaji a počty postupujících najdeš v záložce Šampionů a Veteránů. Díky našemu letošnímu partnerovi OrgPad si můžeš informace zobrazit přehledně. Údaje a instrukce k nadcházejícímu turnaji najdeš vždy v emailu.

4. Platforma je jednoduchá a intuitivní (asi tak jako kostičkovaný papír). Přečti si FAQ a vyvaruj se zbytečných chyb.

5. Hra vždy začíná metodou SWAP (případně SWAP 2). Nezapomeň na to! Ať nenadáváš, co to ta platforma blbne…

6. Určitě nebude hrát každý s každým. Pro spravedlnost duelů používáme k nasazení hráčů do hry tzv. švýcarský systém. Výsledné pořadí, stejně jako průběh turnaje, budeš moct sledovat v jeho detailu na webu. Pořadí, které tam uvidíš, určujeme podle těchle kritérií (seřazeno podle důležitosti):

        – Body – vycházejí z počtu poražených soupeřů. 2 body jsou za výhru, 1 bod za remízu a 0 bodů za prohru.

        – Skóre – je součet bodů za jednotlivé duely. I tady jsou 2 body za výhru, 1 bod za remízu a 0 bodů za prohru.

        – Střední Buchholz – je pomocné bodování. Počítá se jako součet bodů všech soupeřů bez nejlepšího a nejhoršího.

        – Sonneborn – je druhé pomocné hodnocení. Za výhru s protihráčem se přičtou celé body protihráče, za remízu pouze půlka.

7. Hrajeme fair-play. Online prostor svádí k podvádění (nejen u testů a zápočtů). Buďme tedy prosím praví féroví hráči a užijme si mozkový souboj bez podvádění. Věř, že případné podvodníky dokážeme prokazatelně určit. A neradi přistupujeme k diskvalifikaci ze soutěže…

8. Připojte se na Discord! Veškerá naléhavá komunikace napříč soutěžícími a organizátory probíhá právě tam. Tak se neochuď o důležité informace ani náhodné XO memes.