Informace o online turnajích

13.10.2021 | Radek Hegenbart | Organizace

Vzhledem k častým dotazům na průběh Online turnajů a záležitostí okolo nich, nám přišlo vhodné všechno tak nějak hromadně upřesnit. Pokud si tedy nejste jistí s čímkoliv, co se týče OT, tohle je článek pro vás!

Registrace a termíny

Začneme od začátku, a to registrací. Při registraci máte možnost vybrat si preferované termíny, které nejsou nějak závazné. To znamená časy a dny, které by vám jako týmu vyhovovaly. Počítejte s tím, že takový turnaj může zabrat 3 až 4 hodiny 

My z těchto časů vybereme ty nejpopulárnější a z nich vytvoříme nabídku, ze které si po ukončení přihlašování budete moci vybrat pevný termín. Termíny jsou pro každý tým individuální, a to i pokud jste z jedné školy!

Pokud vám při registraci nejde vybrat škola, vyzkoušejte jiný prohlížeč či zařízení. Pokud ani to nepomůže, pošlete nám veškeré přihlašovací informace (včetně fakturačních údajů) na e-mail hegenbart@scg.cz.

Placení

Startovné pro týmy je 180 Kč nebo 7 € pro slovenské týmy. Na e-mail, který jste při přihlašování vyplnili do fakturačních údajů, vám přijde faktura za každý tým zvlášť. Fakturu je třeba uhradit nejpozději do 26. 10.

V rámci startovného na soutěž týmů máte nárok na jedno místo v soutěži jednotlivců zdarma a slevu pro všechny členy týmu (startovné se slevou bude 30 Kč nebo 1 €). Toto startovné zdarma a slevu mohou využít pouze členové týmu! Po přihlášení by vám měl přijít e-mail, ve kterém najdete informace o tom, jak tyto slevy využít.

Pokud máte problém s placením nebo fakturou, napište nám na e-mail info@scg.cz.

Online kola

Před samotnými koly si budete moct vybrat termín. Přijde vám e-mail, ve kterém bude odkaz a instrukce, jak se v ten daný termín dostat do hry. Celý turnaj bude probíhat ve webové aplikaci, tedy ve vašem prohlížeči.

Co se týče samotného hraní, nejlepší bude, pokud jednotliví členové týmu budou spolu v místnosti, nebo třeba v hovoru na dálku. Každý musí mít vlastní zařízení, ideálně počítač/notebook, ale fungovat by měl i tablet nebo telefon v případě nouze.

Průběh turnaje bude velice podobný offline pIšQworkám. Tým bude vždy hrát proti jinému týmu v reálném čase. Nejdříve se bude soutěžit ve skupinách. Následně budou týmy postupovat do play-off (pavouk). Pokud během hraní nastane nějaký problém, bude k dispozici technická podpora, na kterou se budete moci obrátit.

Hru zahajujeme metodou SWAP2. Více najdeš tady.

To samé platí pro Veterány, jen samozřejmě jako jednotlivce. 
Pokud si stále něčím nejste jistí, nebojte se zeptat, rádi vám vše vysvětlíme. Doufáme, že si pIšQworky užijete a přejeme hodně štěstí!