Zorientuj se ve vlastních myšlenkách s OrgPadem

25.10.2022 | Radek Hegenbart | Partneři

Dnes běžně používaný a všestranný nástroj, dříve jen nesplnitelný sen jednoho vysokoškolského profesora. Slib na smrtelné posteli a měsíce strávené zahříváním se přehazováním uhlí; příběh OrgPadu, stejně jako jeho cíl a myšlenka, není jako každý jiný. Pojďme se na něj společně podívat.

Než si povíme o podstatě a využití OrgPadu, přijde mi důležité obhlédnout i základy, na kterých byl vystaven. Pro ty se ale musíme vrátit o pár desítek let do minulosti za jedním z největších českých matematiků Zdeňkem Hedrlínem. Právě v jeho věhlasných seminářích se často potýkal s myšlenkou uchovávání a předávání znalostí v kontextu a bez narušení jejich struktury. Když významného matematika a filozofa několik dní před jeho smrtí přišel navštívit jeden z jeho studentů Pavel Klavík, slíbil, že jeho teoretické práci vdechne život a přetvoří ji do praktického nástroje.

Ať šlo o štěstí či osud, Pavel narazil na jednoho ze svých bývalých studentů Víta Kalisze. Společnými silami se vrhli za tímto slibem. Jejich cesta vedla po nejedné klikaté cestě, ať už šlo o produkt jako takový, jeho financování nebo dilemata týkající se jeho propagace. V jednom bodě se zakladatelé dokonce přestěhovali do starého domku na vesnici, kde spali na zemi a topili uhlím.

Avšak přes veškeré překážky a výzvy dnes stojí OrgPad na stále významnější pozici. Pomalu se stává součástí moderních výukových plánů na základních i středních školách a databáze myšlenek a témat roste každým dnem. OrgPad je s přehledem nejpohodlnějším nástrojem, který můžeš využít pro zorientování se v komplexních tématech, pochopení vlastních myšlenek a vše mezi tím. Až tedy budeš příště dlouhé hodiny sedět a snažit se pochopit nějakou složitou látku, nebo připravit spletitou prezentaci, vzpomeň si, jaké bylo poslední přání největšího českého matematika.

Zaujal tě tenhle koncept? Mrkni na orgpad.com a vyzkoušej si ho na vlastní kůži!