Interview s koordinátorem pIšQworek 2016

10.10.2016 | Petra Plachá | Interview

Organizovat pro vás pIšQworky a Prezentiádu ve spolku Student Cyber Games pomáhá už šest let, komunikuje s partnery a je naším právníkem i předsedou. A nejen to, Pepa se opravdu nebojí skočit do toho po hlavě, a tak je hlavním koordinátorem pIšQworek už druhý rok!

Jak jsi se poprvé setkal s pIšQworkami?

Zúčastnil jsem se již prvního ročníku pIšQworek, ve kterém se mi však nepovedlo projít školním kolem. V dalších dvou ročnících se mi podařilo postoupit až do finále v Brně. A když jsem na střední škole končil, chtěl jsem si soutěž zkusit i z té druhé strany, z pozice organizátora. Nyní již s pIšQworkami trávím pravidelně většinu roku a zatím si nedovedu představit svůj život bez nich.

 

Změnilo se na nich od té doby něco?

pIšQworky postupně každým rokem rostou a zvyšuje se počet účastníků. Lehké změny doznala také pravidla a podoba finále soutěže, nicméně základní podstata zůstává - sestavit pětičlenný tým, poznat nové kamarády a zažít nové dobrodružství.

 

Co myslíš, že je na pIšQworkách nejdůležitější?

Na prvním místě mě napadá užít si to. Hlavním cílem, proč pIšQworky pořádáme, je právě zábava, kterou soutěžící zažijí na jednotlivých úrovních soutěže. Kromě toho se snažíme rozvíjet logické a analytické myšlení. A také, jako i v jiných soutěžích nebo ve sportu, platí, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

 

V čem je podle tebe tato soutěž výjimečná?

Celkovou koncepcí, neboť hlavním mottem soutěže je Hra školou. Snažíme se tak soutěžící něčemu naučit, nicméně ne násilnou, ale hravou formou. Navíc soutěž nerozvíjí pouze schopnosti soutěžících, ale i samotných organizátorů, protože nás samotné učí dovednostem, které využijeme v budoucím pracovním životě.

 

Máš na závěr nějakou radu pro letošní hráče?

Doporučil bych hráčům, aby si soutěž hlavně užili. Pokud k tomu přidají i určitý trénink, mohou jistě dosáhnout na lepší umístění, ale důležitější je, podle mého názoru, do pIšQworek skočit po hlavě a výsledek se dostaví.