Vepřové škvařené sádlo 340 g vyhrálo!

24.11.2023 | Viktorie Mýlková | Soutěžní kola

Dne 24. listopadu 2023 se na Gymnázium, MŠ a ZŠ Hello utkaly nejlepší z nejlepších piškvorkovských týmů Moravskoslezského kraje. Mezi středními školami nakonec zvítězil tým Vepřové škvařené sádlo 340 g!

Občas se stává, že onemocní jeden ze členů týmu a musí ho zastoupit náhradník. Počet nemocných bývá na přelomu podzimu a zimy opravdu veliký, a ani náš turnaj se bez kašle a virů neobešel. Ale občas může být nová krev i nápomocná - dnešní den to potvrdil.

Až na tým OACT GANG se týmy dostavily všechny. Rozdaly se dárečky od soutěžních partnerů a poté se mohlo začíst s úvodní prezentací. Tam se oživilo všechno, na co týmy mohly v mezičase zapomenout.

Vše probíhalo hladce a během chvilky začaly první turnaje. Jediné, co dnes nepřálo, byl čas. Ten letěl jako o závod, a proto týmy musely občas změnit taktiku. Ta pomohla a tak jsme se pomalu ale jistě blížili k play-off.

Play-off je známé jako nejnáročnější část. Hlavně kvůli tomu, že se spolu setkají ti nejlepší z nejlepších. A tato kombinace často zamíchá kartami. Play-off bylo jako vždy náročné a velmi vypjaté - přeci jenom se bojovalo o postup na Grandfinále. Týmy se snažily vydat ty nejlepší výkony a volily různé taktiky. Do poslední chvíle nebylo jisté, kdo vyhraje, a týmy si opravdu dávaly na čas. Ale boj byl po posledních čtyřiceti minutých u konce a my se dozvěděli, které nejlepší tři týmy postupují na Grandfinále. Všem moc gratulujeme!

1. místo Vepřové sádlo škvařené 340 g (Gymnázium, Nový Jičín) ve složení: Tomáš Palacký, Štěpán Peroutík, Petr Palacký, Matyáš Matúš, Vojtěch Pavlík
2. místo Rakeťáci (Všeobecné a sportovní gymnázium, Bruntál) ve složení: Patrik Zouhar, Martin Petrík, Mikuláš Rotter, Anna Kubátová, Pavlína Olejníčková
3. místo S2phenson 2-18 (Gymnázium a SOŠ, Rýmařov) ve složení: Patrik Gruss, Jan Vinohradník, David Staník, Milan Hamšík, Šimon Kroutil
Přejít na detail turnaje