Prohrajeme abychom postoupili?

23.11.2023 | Roman Málek | Soutěžní kola

Čtvrtek 23/11 na Střední průmyslové škole dopravní se již od ranních hodin nesl v duchu taktiky a strategie, odehrál se zde totiž Krajský turnaj základních škol.

Tento čtvrtek se 13 nejlepších týmů z celé Prahy utkalo v napínavém souboji který rozhodl o tom kdo postoupí do Brna na Grandfinále soutěže pIšQworky.

A zápasy to byli vskutku zajímavé, avšak nejzajímavější taktiku měl tým smažené rybičky z Mensa Gymnázium, ti se snažili úmyslným propadem dostat na jinou pozici v pavouku tak, aby se svým druhým školním týmem potkaly až ve finále. Tato taktika jim ale bohužel nevyšla a ve finále se nakonec potkaly druhý tým Mensa Gymnázia, Mensa4ever, se zástupci Gymnázia Christiana Dopplera, týmem Hotel kotel.

Na Pražském turnaji se tak ukázalo nejenom že týmy z hlavního města pIšqworky umí hrát, ale i to že co se týče taktiky tak se v Brně můžou jen obávat. Z pražského tak krajského kola nakonec postoupily dva týmy a to Mensa4ever a Hotel kotel, na třetím nepostupovém místě se pak umístil tým Štola A.

1. místo Mensa 4ever!!! (Mensa gymnázium, o.p.s., Praha 6) ve složení: Filip Hrubý, David Briet, Lukáš Briet
2. místo Hotel kotel (Gymnázium Christiana Dopplera, Praha 5) ve složení: Matouš Tomi, Vincent Pokorný, Karel Hlaváček
3. místo Štola A (Gymnázium, Praha 7) ve složení: Hozda Max, Šedivec Lucián, Brnadová Marie
Přejít na detail turnaje