Tým 1 hrál od začátku na jedničku. A tou se i stal

23.11.2023 | Petra Tomášková | Soutěžní kola

O zástupcích Středočeského kraje na brněnské Grandfinále se rozhodovalo 23. listopadu na Gymnáziu Nad Štolou na Praze 7. Dva nejlepší týmy se probojovaly skrze čtyři skupiny. Ze sedmnácti nejlepších týmů z oblastních turnajů si vítězné trofeje a postup do Grandfinále vysloužili Bagr a Tým 1.

Tým 1 si symbolicky vylosoval 1. místo v tabulce (a díky dvou výhrám a jedné remíze nesl stejné místo i v následném paly-off). Týmu Bagr v postupu do pavouka zřejmě pomohl talisman, jak jinak než malý bagr, který jim při hraní stál na stole. Celodámský tým Banánci bohužel dále ze skupiny nepokročily a play-off uniklo i Nitroglycerinu.

Skupina B hostila nejmladší tým, který se trefně jmenoval Prima. Kromě stejného počátečního písmene mají dva týmy společný i postup do play-off, a jsou jím ZŠ Pchery. Přstože tým Gaspar byl ve skupině B velkým strašákem, jemu ani týmu SHN se postup a přiblížení se ke Grandfinále nepodařilo.

První zápas ve skupině C se odehrál mezi čokoládovou šesticí – týmy Čoko Brumíci a Čokoklády. Ve skupině je doplnil druhý ryze dámský tým Mařinky a krásně tematický tým s názvem OXO. Sladká dvojice se rozdělila a do play-off postoupily pouze Čoko Brumíci a s jasnou převahou OXO.

Nejpočetnější skupina D si díky lichému počtu týmů (17) zahrála zápasů nejvíce, s tím, že jeden tým měl vždy krátkou přestávku. „Pavouka“ si vydobyly týmy UwU a Berušátka, o jejichž postupu rozhodl jejich společný zápas zakončený remízou. Na Grandfinále si mohou zase přístí rok pomýšlet týmy z Kralup nad Vltavou (Tři bramboři), Mladé Boleslavi (GJP) a Kunic (Trojúhelník).

V prvním vyřazování play-off se utkali Tým 1 a Prima, OXO a Berušátka, Bagr a Pchery a Čokobrumíci s UwU. Do boje o "bednu" postoupily týmy OXO, Tým 1, Bagr a UwU. A jak to dopadlo? Zlato putuje k Týmu 1, stříbro za Bagrem a bronz (ač nepostupový) získal tým tým Uwu z Čelákovic.

Všem týmům postupujícím i těm méně šťastným gratulujeme k tak dobrému výsledku, kterým účast v krajském turnaji je a děkujeme za vaše nadšení do tak krásné hry, jakou piškvorky bezpochyby jsou.

1. místo Tým 1 (2. základní škola a mateřská škola, Beroun) ve složení: Kosma Koranda, Jan Lejtnar, Mikuláš Arnošt
2. místo BAGR (Gymnázium, Říčany) ve složení: Šimon Petrák, Karel Hojný, Tomáš Tichý
3. místo UwU (Gymnázium, Čelákovice) ve složení: Tomáš Sedmihradský, Matěj Koldovský, Quang Minh Nguyen
Přejít na detail turnaje