Kapacity vyplnili kapacitu

23.11.2023 | Lucia Šebová | Soutěžní kola

V štvrok 23.11 sa na Gymnáziu Alejová v Košiciach uskutočnil Krajský turnaj v pIšQworkách. Víťaznú trofej a postup do Grandfinále si odnáša tím KAPACITY . Na druhom mieste sa umiestnil tím ALBERT EINSTEIN II a na treťom tím PIŠKVOROKOVÍ KRÁLI.

Aj keď v Košiciach už von za oknami zúri mráz, v triede plnej šikovných základoškolákov bolo riadne horúco. Z mozgov stúpal dym pri každom jednom dueli a napätie stúpalo každým kolom čoraz viac a viac. Šesť tímov v jednej skupine najpr vyzerali silovo podobné, no na konci bolo jasné kto je tu pán. Stal sa ním tím KAPACITY, ktorý vyhral každý jeden zápas. S tímami sme robili aj krátku anketu, prečo by mali vyhrať. Dva tímy, ktoré nás pred playoff museli opustiť, nám poskytli nasledovné odpovede: MANDATRÍNKY: „Naša ambícia nebola vyhrať ale dostať sa do oblastného kola, čo sa nám podarilo.” a UNDESTROYABLE PEOPLE: „Sme proste nezničiteľný."

V playoff sa tími museli vyrovnať s drtivou porážkov, kedže obidva tímy KAPACITY a ALBERT EINSTAIN II postúpili do boja o prvé miesto s výhrou 12:0. Tam nakoniec potvrdil svoju dominanciu v skupine tím KAPACITY, hoci na odpoveď, prečo by mali vyhrať, bolo potrebné čakať až do tretieho zápasu. Víťazstvom však potvrdili, že ich výhru, o ktorú sa podľa nich zaslúžil tvrdý tréning počas prestávok v škole, získali právom. Boj o tretie miesto vyhral tím PIŠKVORKOVÍ KRÁLI, porazením sa stal tím BLONĎÁCI.

1. místo Kapacity (Gymnázium J. A. Raymana, Prešov) ve složení: Peter Šichula, Samuel Šimko, Tomáš Perečínsky
2. místo Albert Einstein II. (Cirk. ZŠ s MŠ bl. bisku, Prešov) ve složení: Anita Feková, Samuel Sekera Mikluš, Jozef Kuchár
3. místo Piškvorkoví králi (Gymnázium, Košice-Juh) ve složení: Jakub Timár, Matej Kugla, Róbert Polák
Přejít na detail turnaje