Ostrovské sudety v Brně

23.11.2023 | Jakub Starý | Soutěžní kola

Středoškolské krajské pišqworkové klání bylo opravdu těsné!

Reprezentanti jednotlivých škol hned po příchodu neměli ani ponětí, co je dnešní den čeká.

Krajský turnaj se opět konal na Střední pedagogické škole v Karlových Varech, dnes ale ne pro základní školy, nýbrž pro střední.

Hned ze začátku jsme začali zprudka a to tím, že jeden tým nedorazil! Netušili totiž, že se dostali do krajského souboje! Bylo nám to velice líto, ale nás už tlačil čas, proto jsme byli nuceni začít bez nich.

Do popředí se dostali žáci z týmu Sudetské legendy ostatně jako v oblastním kole, z každé hry odcházeli jako vítězové a své soupeře porazili za nečekaně krátkou dobu aniž by někdo tušil, co se to vlastně děje. Na paty jim ale šlapal tým z chebského gymnázia tj. Rohlík. Ti až na jednu prohru porazili všechny své rozzuřené protivníky.

Když už jsme u těchto dvou týmů, začněme jejich rozstřelem na začátku play-off.

Všichni jsme stáli okolo jejich hrací plochy, oči jsme měli přilepené na hracím archu a na kmitajících propiskách. Nikdo ani nedutal, nedovolili jsme si je vyrušit pouhým mrknutím. Kdybyste právě v tento moment upustili na zem špendlík, věřte nám, že byste ho slyšeli až na druhé straně místnosti.

Myšlenka na GRANDFINÁLE v Brně všechny popoháněla dál a dál, nikomu se nechtělo v tak daleké cestě vzdávat. Propisky přímo plály zapálením pro hru, z hlav se nám kouřilo a jen jsme bedlivě naslouchali každému slůvku o právě probíhající hře.

 

Nakonec tento souboj titánů vyhrál tým Sudetské legendy.

 

Všem týmům gratulujeme a na viděnou v Brně!

1. místo Sudetský legendy (Gymnázium Ostrov, Ostrov) ve složení: Matylda Říhová, Jindřich Tegda, Jan Michálek, Nicol Říčanová, Tomáš Ježek
2. místo Rohlík (Gymnázium Cheb, Cheb) ve složení: Marek Nídl, Andrea Fryšová, Jakub Kopecký, Veronika Plevná, Miroslava Plevná
3. místo Gymcheb (Gymnázium Cheb, Cheb) ve složení: Jan Zůna, Markéta Štěříková, Barbora Doubravová, Duong Nguyen, Michael Kovařík
Přejít na detail turnaje