Hirvelna roznesla všechny na kopytech!

22.11.2023 | Viktorie Mýlková | Soutěžní kola

Ve středu 22. listopadu se na Gymnáziu Hello v Ostravě utkali nejlepší z nejlepších základek z Moravskoslezského kraje. S vítězným pohárem a vstupenkou na Grandfinále se na ZŠ Hlučín vrátil tým Hirvelna.

Krajské turnaje nebývají procházky růžovou zahradou a proto je vždy atmosféra velmi napjatá. Týmy se snaží ze sebe vydat nejlepší výkony a ukázat co v nich opravdu je. Zápasy jsou velmi vyrovnané a týmy jsou napjaté kdo se dostane na nejlepší příčky. 

Hned zrána se nám některé týmy zpozdili kvůli ucpané Rudné ulici kde se stala nehoda. Ale toto nadšené pIšQworkáře nezastaví. I při malém zpoždění všechny týmy dorazily a mohla začít úvodní prezentace. Rychlé zopakování pravidel a mohli jsme začít. Na všem týmech šlo vidět nadšení o postupu do Krajského turnaje. A každého plán byl postup na Grandfinále, tento cíl ale není zadarmo, musí se pořádně snažit. Play-off se pomalu ale jistě blížilo a my stále nevěděli koho vyšleme na Grandfinále za základní školy do Brna. A proto jsme se na to vrhli.

Do play-off se ze všech skupin dostali týmy - Kokři23, Koťátka, Preclík, Dollyina pomsta, Jezinky Bezinky, Hirvelna, Hluhor9 a Kořenový vězni. Každý zápas byl napínavější a napínavější a my stále nevěděli jak to dopadne. Minuty ubývaly, napětí stoupalo a my se pomalu dozvídaly výsledky. Postoupit na Grandfinále mohly první tři týmy a tak byl boj o první místo mezi týmy Hirvelna (ZŠ Hlučín) a Preclík (ZŠ Opava, Otická) nebyl tak napínavý jako boj o třetí místo. Ten se odehrál mezi Kořenovými vězni z Mostů u Jablunkova a Koťátky z Gymnázia Krnov. S třetím místem z něj nakonec odešli Kořenoví vězni a spolu s Hirvelnou na prvním místě a Preclíkem na místě druhém se vydají bojovat o titul na Grandfinále do Brna.

1. místo Hirvelna (Základní škola, Hlučín) ve složení: Jakub Brózda, Matyáš Glumbík, Lukáš Fojtík
2. místo Preclík (Základní škola, Opava) ve složení: Petr Kramář, Jan Frenzel, Ondřej Rybka
3. místo Kořenoví vězni (Základní škola a mateřská škola, Mosty u Jablunkova) ve složení: Jakub Lýsek, Šimon Mucha, Vojtěch Martaus
Přejít na detail turnaje