A jsem mrtvej, aneb, když to pokazíte a tým Vás...

22.11.2023 | Kateřina Vokounová | Soutěžní kola

Krajské kolo pIšQworek v kategorii základních škol pro Ústecký kraj se událo 22. listopadu na Gymnáziu Jateční v Ústí nad Labem. Utkalo se proti sobě 16 týmů ale pouze dva z nich měly možnost dostat se na Grandfinále do Brna. Jako vítěz odešel tým Adrenalin a spolu s týmem Krtci na druhém místě získal vstupenkou do Brna.

Turnaj se odstartoval a hráči začali křížkovat a kolečkovat až se jim od rukou kouřilo. Hned ze začátku se na dvou stolech remízovalo a i ostatní týmy měly velice vyrovnané souboje. Hned ale začal vyčnívat tým Adrenalin, který v prvním zápase porazil tým Lišky 12:0. V dalších dvou kolech zase přišlo pár remíz, ale týmy už nebyly tak vyrovnané a týmy Piernadruhou, Mončičáci, Salám a ZŠ Libouchec společně s týmem Adrenalin se začali probojovávat do vedení. V týmech se navzájem povzbuzovali a začínal to být opravdový souboj na křížky a kolečka. ,,A jsem mrtvej!" ozvalo se ze třídy. Jeden hráč pokazil týmu šanci dostat se do play-off a tým ho okamžitě začal obviňovat.

Po velkém, a tedy opravdu napínavém souboji jsme se rozloučili nepostupujícími týmy a v play-off jsme se přivítali s týmy: Adrenalin, Mončičáci, Salám, FumFum 9, Krtci, ZŠ Libouchec 1, [name_not_found], Piernadruhou. Do semifinále se dostal vedoucí tým Adrenalin spolu s týmy Salám, Krtci a [name_not_found], kteří se utkají o stupeň vítězů. Krtci a tým [name_not_found] spolu v boji o postup nejdříve remízovali ale poté je Krtci porazili a tým [name_not_found] se tak utkal s týmem Salám o 3 místo. Po dvou remízách se nakonec na 3 místě umístil tým Salám. O první místo se utkali týmy Krtci a Adrenalin. Opravdu dlouhý boj o třetí místo skončil remízou. A po velkolepém souboji s velkým jásotem na konci vyhrál tým Adrenalin, který se stal mistrem Ústeckého kraje a zároveň postupuje spolu s týmem Krtci do Grandfinále v Brně.

1. místo Adrenalin revival (ZŠ s rozš. vyučov. inf. a výp. techniky, Teplice) ve složení: Lukáš Loužek, Salah Shadi, Karim Lerari
2. místo Krtci (Gymnázium Podbořany, Podbořany) ve složení: Lukáš Nachtigal, Eliška Glončáková, Vojtěch Sýkora
3. místo Salám (Gymnázium, Ústí nad Labem) ve složení: František Businský, David Sochocký, Vojtěch Suchý
Přejít na detail turnaje