Mozart Two ovládl Dašák a na vlně symfonie jede do Brna

22.11.2023 | Jolana Šlaufová | Soutěžní kola

Poslední turnaj v Pardubickém kraji, krajský turnaj středních škol, se odehrál 22. listopadu opět na Gymnáziu Pardubice, Dašická. Turnaj ovládl tým Mozart Two z Gymnázia na Mozartově v Pardubicích, a spolu s To nejlepší nakonec z Gymnázia ve Vysokém Mýtě se podívá do Brna na Grandfinále.

Hned po rozřazení týmů do skupin se všichni vyděsili názvu týmu který obsahoval 62 znaků. První organizátor který si zapamatoval a dokázal bez chybičky říct jméno týmu Negativebplusorminusthesquarerootofbsquaredminusfouracovertwoa, dostal skupinu s tímto týmem plně na starosti. Jako trest jim chtěli dát organizátoři za úkol na každou stranu každého hracího archu napsat celý svůj název týmu. Bohužel, nebylo jim přáno pomstu provést. Tým si dovezl několik set nálepek s názvem a nalepily je úplně na každý řádek, který název týmu vyžadoval. Do play-off se ovšem nedostali a jelikož jim spoustu nálepek zbylo, polovina účastníků odcházela s nálepkou na čele. Nebo na oblečení. Nebo ve vlasech. Nebo kdekoliv jinde. 

V semifinále pla-off vypadly Rumburakovy lásenky z Gymnázia V. K. Raise z Hlinska a πškvorkeři z Gymnázia Polička, kteří se museli poprato třetí místo. Tenhle boj zvládl lépe první jmenovaný tým. Postupové místa na Grandfinále ale byly jen dvě a tak budeme Rumburakovým lásenkám držet place příští rok!

Před posledním zápasem o pořadí na stupínku vítězů pustili organizátoři vlastní prezentaci na odreagování a na pobavení. Pokus o náhled do života organizátora, vtipné fotky z organizace a nakonec shrnutí vtipných fotek ze všech turnajů které se v Pardubickém kraji uskutečnily. Účel neminul účinkem. Atmosféra se lehce uvolnila a nálada zlepšila.

Poslední a nejdelší zápas se udál v boji o první místo mezi To nejlepší nakonec (Gymnázium Vysoké Mýto) a Mozart Two (Gymnázium Pardubice, Mozartova). Zápas skončil remízou a rozstřel trval téměř půl hodiny. Vítězství si odvezl Mozart Two s hláškou “Děkujeme za finále, příště na Grandfinále!”

1. místo Mozart Two (Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449, Pardubice) ve složení: Robin Novotný, Adam Le, Jan Brožek, Matěj Bureš, Lukáš Machurek
2. místo To nejlepší nakonec (Gymnázium, Vysoké Mýto) ve složení: Martin Volf, Lucie Zemanová, Michael Málek, Zuzana Cejpová, Jindřich Morávek
3. místo Rumburakovy lásenky (Gymnázium K. V. Raise a SOU, Hlinsko) ve složení: Jiří Šulc, Jan Mückstein, Marek Krčil, Vojtěch Kos, Michaela Burešová
Přejít na detail turnaje