Pajdovské klání, ze kterého nebudete pajdat

22.11.2023 | Jakub Starý | Soutěžní kola

V magický den 22. listopadu se utkaly pišqworkové týmy v krajském kole Karlovarského kraje o postup do GRANDFINÁLE v Brně. Ten získal tým na prvním místě - Perník z Gymnázia Cheb.

Již od rána panovala velmi napjatá atmosféra. Týmy se navzájem probodávaly pohledem a šermovaly lajnerama. Nálada zhoustla ještě víc, když týmy Vlnky a Soběslav bojovaly proti sobě v magickém rozstřelu, který nakonec po neúprosném klání vyhrál tým Soběslav

Play-off probíhalo naštěstí už ve větším klidu a harmonii, každý člen dnešního turnaje zatajoval dech a držel jazyk za zuby, protože v tento moment si nikdo nebyl jistý, jak to celé dnes dopadne. Vypadalo to velmi nadějně pro týmy IDK – Sokolov a Truhla 1, snažili se, bojovaly z posledních sil, ale bohužel, neúspěšně. Po vypadnutí v semifinále se tyto dva týmy potklay v soboji o třetí místo, které si odvezl tým Truhla 1.

Jenomže teď jde do tuhého, do konečného klání, o postup do GRANDFINÁLE. Proti sobě se tváří v tvář postavily týmy Soběslav a Perník, oba z Gymnázia Cheb. Hodinky pomalu ukazují, že se blíží konec našeho posledního kola, je 11:29 a v celé místnosti je hrobové ticho, spoluhráči se navzájem podporují ale i konstruktivně kritizují. Ručička doběhla do konce a my konečně známe našeho vítěze! Naším finálním vítězem se stává tým Perník, upřímně jim gratulujeme a na viděnou v Brně!

1. místo Perník (Gymnázium Cheb, Cheb) ve složení: Patrik Beránek, Petr Bílek, Thai Khang Tran
2. místo Soběslav (Gymnázium Cheb, Cheb) ve složení: Tobiáš Krištof, Žaneta Fryšová, Eliška Janoušková
3. místo TRUHLA 1 (Základní škola, Karlovy Vary) ve složení: Petr Smrčka, Tran Quang Hung, Jan Sedrovič
Přejít na detail turnaje