MGSZŠVOŠZV opět vybojovali postup do Grandfinále

21.11.2023 | Jan Krátký | Soutěžní kola

Ve Zlíně se 21. listopadu odehrál na Gymnáziu Lesní Čtvrť, kterému místní neřeknou jinak než Lesňák, krajský turnaj soutěže pIšQworky. Ten suverénně ovládl tým MGSZŠVOŠZV, který loni skončil na Grandifnále soutěže v mírně obměněném složení na třetím místě. Letos bude mít tým opět možnost o titul piškvorkového mistra na Grandfinále zabojovat.

Dvanáct soutěžních týmů sestavilo dvě skupiny po šesti týmech. Skupině A od začátku dominoval tým MGSZŠVOŠZV z Masarykova gymnázia, Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické ve Vsetíně. Není divu – tento tým vloni obsadil na Grandfinále třetí místo a zaslouženě se tak stal favoritem dnešního turnaje. O druhé místo se popraly týmy GMVK (Gymnázium Valašské Klobouky) a Ovocný táč (Gymnázium Uherské Hradiště). Ty nakonec rozdělil jediný výherní bod a ve výhodnější pozici v play-off startoval tým GMVK. Poslední ze skupiny A postoupily do play-off čtvrté BESTIE (Vyšší policejní škola a Střední policejní škola v Holešově). Soutěž tak po odehrání skupin opustily týmy Šprti (Střední škola podnikatelská ve Zlíně) a Neoriginální (Gymnázium Uherské Hradiště).

Ve skupině B byla atmosféra o něco soutěživější – soutěžící využívali veškerý dostupný čas a hráli do poslední vteřiny. Vsetínské Masarykovo gymnázium nezapřelo svou piškvorkovou tradici ani v této skupině a tým MGSZŠVOŠZV X postoupil do play-off z prvního místa. Tam je doplnil druhý B-tým (Gymnázium Uherské Hradiště), třetí Předložky (Vyšší policejní škola a Střední policejní škola, Holešov) a na čtvrtém místě skončil tým Medvědi od Járy (Gymnázium J. A. Komenského, Uherský Brod). Ze skupiny vypadli domácí Stoikové (Gymnázium Lesní Čtvrť, Zlín) a SŠPHZ (Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická, Uherské Hradiště).

V play-off si nejlépe vedly týmy MGSZŠVOŠZV a GMVK, které se potkaly ve finále. Studenti Masarykova gymnázia ve Vsetíně nejdřív vyřadili Medvědy od Járy a v semifinále pak B-tým. GMVK to zase natřeli Předložkám a v semifinále poslali do boje o třetí místo MGSZŠVOŠZV X, se kterými ve skupině prohráli. Ztracenou čest ale tým MGSZŠVOŠZV X částečně získal zpět, když nad B-týmem vyhrál a umístil se v turnaji na bronzovém místě.

Ve finále atmosféra ještě víc zhoustla – MGSZŠVOŠZV se utkali s GMVK o postup do Grandfinále. Překvapení se ale nekonalo, finále s přehledem vyhráli MGSZŠVOŠZV a podívají se tak opět na brněnské finále. Držíme jim palce a věříme, že Zlínský kraj letos konečně získá titul piškvorkových mistrů!

1. místo MGSZŠVOŠZV (Masarykovo gymnázium, SZdrŠ a VOŠ zdr., Vsetín) ve složení: Jakub Zálešák, Jáchym Pospíchal, Matěj Kopecký, Andryi Kuchmak, Jiří Guriča
2. místo GMVK (Gymnázium, Valašské Klobouky) ve složení: Adam Fojtík, Jakub Rumánek, Marek Polách, Michal Londin, Veronika Holbová
3. místo MGSZŠVOŠZV X (Masarykovo gymnázium, SZdrŠ a VOŠ zdr., Vsetín) ve složení: Matouš Trefil, Ondřej Hrtáň, Roman Kuchmak, Štěpán Řezníček, Jirka Kostka
Přejít na detail turnaje