Souboj uzenin! S vítěznou odešel tým Česká (j)elita!

21.11.2023 | Jolana Šlaufová | Soutěžní kola

Krajské kolo v kategorii základních škol pro Pardubický kraj se uskutečnilo 21. 11. na Gymnnáziu, Dašická 1083. Sešlo se zde 16 týmů, ale pouze dva z nich mohly vyhrát postup na Grandfinále v Brně. S pohárem nakonec odešel tým Česká (j)elita.

Všechny týmy jako ve snu každého organizátory hezky včas dorazily na místo konání v Pardubicích. Zdálo se, že soutěž začne bez problému, ale bohužel se vyskytl problém - starší počítač se nechtěl skamarádit s dataprojektorem. Nakonec i přes veškerou snahu musela být úvodní prezentace promítána z mobilu moderátora.

Tým Česká (j)elita z Poličky minulý rok skončil čtvrtý, ale dnes si vedl fenomenálně. Dalším favoritem byl tým Přismahlí Buřtíci, který ve skupinách rovněž vyhrával na plné čáře, a jejich jediným problémem byl tým ŠIDOŠI.

Poslední souboj dne proběhl právě mezi Českými (j)elity a Přismahlými Buřtíky. Tento střet skončil remízou, a tak došlo k jedinému turnajovému rozstřelu. Byl velmi napínavý a dlouhý, ale ne věčný a díky předvídavosti jejich zástupce tým Česká (j)elita zvítězil. Dle slov jejich protivníka bude odveta na Grandfinále. Při předávání cen se nejspíše jednomu z vítězů zdál jeho úd příliš malý a naznačil pohárem transplantaci koňského místo toho svého. 

Dokonce i tým Blondýny, který na pIšQworkách nebyl poprvé, se umístil na krásném třetím místě a i když letos nepostoupil, nevzdají to a příští rok se do boje pustí nanovo.

1. místo Česká (j)elita (Gymnázium, Polička) ve složení: Michal Trávníček, Matěj Zahálka, Šimon Dudek
2. místo Přismahlí Buřtíci (Gymnázium, Vysoké Mýto) ve složení: Lukáš Zeman, David Fiala, Vojtěch Dostál
3. místo Blondýny (Gymnázium K. V. Raise a SOU, Hlinsko) ve složení: Pavel Oliver Dufek, Petr Lelek, Vojtěch Machovec
Přejít na detail turnaje