Bagr u pařezu rozválcoval Hradec Králové a odjel se zlatem

20.11.2023 | Mikuláš Králíček | Soutěžní kola

Během deštivého rána se na Biskupském gymnáziu v Hradci Králové sešlo 16 týmů z celého kraje, aby se utkaly o postup na grandfinále. S vítězstvím z turnaje odjel Bagr u pařezu (Biskupské gymnázium, církevní základní škola, mateřská škola a základní umělecká škola Hradec Králové).

Celkově nejúspěšnějším týmem ve skupinové části byl tým Bagr u pařezu (Biskupské gymnázium Hradec Králové), který jako jediný ze všech týmů vyhrál všechny zápasy. Za ním ze skupiny postoupil tým Škvoři (Gymnázium Boženy Němcové). V další skupině zabodoval tým Tři tygři (Základní škola Trutnov) a tým Jen jedny brejle (Gymnázium a střední odborná škola Nová Paka). Dalšími postupujícími do play-off byly týmy Pyžqworkáři (Základní škola Náchod) a tým Houbařská jednota (Krkonošské gymnázium a Střední odborná škola), které ve svém souboji remizovaly. Podobně na tom byly týmy Růžoví partneři (Základní škola Nová Paka) a Tabachova trojka (Gymnázium Boženy Němcové), tyto týmy spolu nejen remizovaly, ale měly dokonce i stejný počet bodů a o postupující pozici rozhodla napínavá rozstřelová hra jejich kapitánů, kterou vyhrál tým Tabachova trojka.

Oba tyto týmy však byly v play-off ihned vyřazeni. Růžové partnery přejel Bagr u pařezu s výsledkem 12:0 a Tabachova trojka byla se skóre 9:3 poražena sesterskými Škvory. Škvoři se následně utkali se Třemi tygry, kteří před tím vyhnali z play-off Houbařskou jednotu. Ze souboje v živočišné říši vyšli vítězní Tři tygři, Škvoři se vydali do boje o třetí místo, kde na ně už čekal tým Pyžqworkáři, kteří poté, co s přehledem porazili 12:0 tým Jen jedny brejle, byli sraženi Bagrem u pařezu. Napínavý souboj o třetí místo vyhráli Škvoři. Hra o zlato mezi týmem Bagr u pařezu a týmem Tři tygři se nesla v přátelském duchu. Oba kapitáni se bavili spolu o tom, jak se na turnaj připravovali a o svých předešlých soubojích. Nakonec zvítězil tým Bagr u Pařezu, na Grandfinále do Brna ale postupuji oba týmy na prvních dvou místech.

1. místo Bagr u pařezu (Biskupské gymnázium, círk. ZŠ, MŠ a ZUŠ, Hradec Králové) ve složení: Lukáš Zelba, Adam Bělobrádek, Pavel Řezáč
2. místo Tři tygři (Základní škola, Trutnov) ve složení: Vojtěch Okrouhlický, Viktor Patzelt, Oliver Vejrych
3. místo Škvoři (Gymnázium Boženy Němcové, Hradec Králové) ve složení: Martin Zdvořilý, Eliška Fleková, Anna Dymešová
Přejít na detail turnaje