Ve Svitavách vítězí Česká (j)elita

16.11.2023 | Jan Ducháček | Soutěžní kola

Dne 16.11. se v Kulturním centru Fabrika odehrál jeden z posledních oblastních turnajů tohoto ročníku, konkrétně turnaj základních škol. Nakonec po napínavých duelech a remízách nejlepším týmem byl tým Česká (j)elita.

Ve Svitavách se sešlo celkem 14 týmů z celého okolí. Přijely školy z Poličky, Moravské Třebové, České Třebové, Ústí nad Orlicí a Svitav. Bylo vidět, že kromě logického myšlení, které je v této soutěži velmi důležité, tak i to kreativní bylo na místě.

Soutěžící totiž vymysleli velmi kreativní názvy. Například zvířecí názvy byly velmi oblíbené Žabinec, Myšáci, Tři Čuníci, Krysí géniové, poté velmi originální název, který se vším nesouhlasí nenene, ale třeba i název chemický Al2SO4 krychle. Ovšem cenu za nejoriginálnější název získává tým Česká (j)elita.

Mohlo tedy začít logické válčení. Mezi zajímavé duely, patřily ty, které skončily remízou, a to konkrétně partie mezi týmy Brokolice a Swageři a poté partie mezi týmy Al2SO4 Krychle proti Myšákům.

Do play-off jako vítězové skupin postoupily týmy Česká (j)elita, VTKL, Al2SO4 Krychle, Krysí géniové, dále je doplnily týmy Žabinec, Myšáci, Frič a Enemy.

Ve čtvrtfinále se hrálo o hodně, konkrétně o 4 postupová místa.Nakonec dokázaly postoupit týmy Česká (j)elita, VTKL, Krysí Géniové a po rozstřelu kapitánů i tým Al2SO4 Krychle.

Po soubojích nejen logických, ale i emočních se nakonec celkovým vítězem stal tým s nejoriginálnějším názvem tým Česká (j)elita. Postupujícím týmům gratulujeme a přejeme hodně štěstí v turnaji krajském. 

1. místo Česká (j)elita (Gymnázium, Polička) ve složení: Michal Trávníček, Matěj Zahálka, Šimon Dudek
2. místo Krysí géniové (Základní škola Svitavy, Svitavy) ve složení: Marek Meluzín, Tomáš Mrštný, Michael Karpeles
3. místo VTKL (Gymnázium, Polička) ve složení: Petr Kysilka, Filip Mlynář, David Nunvář
Přejít na detail turnaje