PIšQworkový orchestr zahrál na ZŠ a MŠ Králův dvůr

15.11.2023 | Antonín Svoboda | Soutěžní kola
  1. listopadu 2023 se na ZŠ a MŠ Králův dvůr sešlo bezmála 70 zapálených studentů a po pár úvodních slovech se přeplněnou třídou opět rozezvoněly zvuky křížků a koleček.

Se skvělou a vstřícnou pomocí paní učitelky Kláry a našich spolupracovnic z hostující školy Kristýny, Báry a Nikoly, se nám povedlo turnaj po hektičtějším začátku rozjet.

Po prvních několika hodinách hraní jsme se přesunuli do Play-off, které už bohužel nezahrnoval týmy ze základek, ZŠ Radostná A, ZŠ Radostná B, Aj plej fudbol a Hrušky a ze středních škol D Barrande, Spojenci a Kouzelná školka.

V obou Play-Off na nás čekalo několik zvratů, kdy tým Zmetečci, který do Play-Off nepostoupil s velkou nadějí, s překvapivým nasazením porazil dosud vyhrávající tým Piškoti (nepleťte si je s dalším týmem Piškoti 9. B). Po dalších dvou zápasech s týmy Trojúhelník a Dream Team se Zmetečci umístili až na 3. místě. Odhodlaností se prokázal i tým Puškvorec, který posledním dechem přemohl doposud neporažený Tým 1 alespoň v jedné partii, ale nestačilo to, aby si Tým 1 zaslouženě vybojoval první místo. Pavouk by pak nebyl úplný bez týmu Čuníci.

Play-Off středních škol si přivlastnily 3 týmy z Gymnázia Joachima Barranda z Berouna spolu s 5 koblížky.

S postupem času nám s řídnoucími řadami začala houstnout atmosféra, jež by se v hrobovém tichu, doprovázejícím finále, dala až krájet. Turnaj byl napínavý až do samotného konce, kdy stupínek vítězů středních škol jako zázrakem seshora krásně abecedně zaplnily týmy A Barrande, B Barrande a C Barrande. Jak nakonec dopadlo konečné pořadí základek najdete hned o pár řádků níže.

Velké díky patří všem zúčastněným, a především hostitelské škole ZŠ a MŠ Králův Dvůr, Jungmannova 292, jež nám poskytla prostorné hrací místnosti a nemalou pomoc s přípravou.

Pořadí středních škol:

  1. místo (postup) A Barrande (Gymnázium J. Barranda, Beroun) ve složení: Adam Vášek, Antonín Hejna, Tomáš Krupička, Štěpán Káš, Jaroslav Čapek
  2. místo (postup) B Barrande (Gymnázium J. Barranda, Beroun) ve složení: Marek Kindl, Oliver Duda, Matěj Hrnčíř, Lucie Nejedlá, Otakar Denko
  3. místo C Barrande (Gymnázium J. Barranda, Beroun) ve složení: Štěpán Sitek, Tomáš Kotrla, Kateřina Hradilová, Marek Machulka, Lara Sofie van der Hoeven

 

Pořadí základních škol:

1. místo Tým 1 (2. základní škola a mateřská škola, Beroun) ve složení: Kosma Koranda, Jan Lejtnar, Mikuláš Arnošt
2. místo Trojúhelník (Základní škola, Kunice) ve složení: Sebastian Bartík, Michal Ulík, Vojtěch Rais
3. místo Zmetečci (Základní škola, Kunice) ve složení: Hynek Hemola, Daniel Nekovář, David Kroupa
Přejít na detail turnaje