Matiční gymnázium zazářilo na turnaji v Ostravě.

15.11.2023 | Jan Kremser | Soutěžní kola

Oblastní turnaj středních škol v pIšQworkách se uskutečnil 15. listopadu na Obchodní akademii v Ostravě-Mariánských Horách. Zúčastnilo se ho celkem 14 týmů, některé z Ostravska, jiné dojely až z Bohumína.

Oblastní turnaj středních škol v pIšQworkách se uskutečnil 15. listopadu na Obchodní akademii v Ostravě-Mariánských Horách. Zúčastnilo se ho celkem 14 týmů, některé z Ostravska, jiné dojely až z Bohumína.

Zahájení turnaje proběhlo v devět hodin za slavnostního uvítání. Následně došlo k rozdělení týmů do 4 skupin, kde docházelo ke střetům každého s každým. Ze základní skupiny nám poté vždy dva nejlepší týmy postoupily do play-off. Už i v základní skupině jsme byli svědky živého dramatu, neboť tým ISO Maestro nepostoupil do play-off pouze o jediný bod!

Se začátkem play-off začínalo být vše ještě zajímavější. Z původních 14 týmů jsme se dostali k osmi, jež soupěřily o postup do krajského kola. To se nakonec podařilo týmům Thoři, 7 statečných, Chňo-chňo gang – všechny tři z Matičního gymnázia, doprovázející Už jsme tu zas z AGELu na místě čtvrtém.

Remízované duely, rozstřely mezi kapitány, nervozita, euforie či zklamání. Toho všeho jsme v Ostravě byli svědky. Celý soutěžní den doprovázela spousta napínavých, strhujících a intenzivních zápasů i přesto, že atmosféra byla velmi klidná a přátelská. Věříme, že si soutěžící tento den užili a mají z něj spoustu skvělých a zajímavých zážitků. Také bychom chtěli poděkovat úžasnému organizačnímu týmu, který byl složen ze studentů třetího ročníku veřejné správy pod vedením skvělého pedagoga. 

 

1. místo Chňo-chňo gang (Matiční gymnázium, Ostrava) ve složení: Tomáš Václavík, Milan Piatkovský, Štěpán Piatkovský, Miroslav Lacika, Vojtěch Štýbar
2. místo 7 statečných (Matiční gymnázium, Ostrava) ve složení: Daniel Vitásek, Matěj Karas, Leoš Hegner, Dominik Uher, Jakub Veselý
3. místo Thoři (Matiční gymnázium, Ostrava) ve složení: Štěpán Böhm, Jakub Sládek, Šimon Macháček, Šimon Kristl, Lukáš Cielecký
Přejít na detail turnaje