Rejnoci se proplavali k prvnímu místu

15.11.2023 | Daniel Baier | Soutěžní kola

Gymnázium Volgogradská v Ostravě přivítalo 15. listopadu na oblastním turnaji soutěže pIšQworky soutěžící z místních základních škol. Turnaje se celkem zúčastnilo osmnáct týmů, které si rozhodně nepřišly jen zahrát – přišly totiž vyhrát. To se ovšem mohlo podařit jen jednomu týmu. Tím týmem se stali Rejnoci z Gymnázia Ostrava-Hrabůvka.

Základní skupiny, ve kterých týmy hrály každý s každým, se nesly v příjemné, pohodové atmosféře. Teprve odchod části týmů a následné vyřazovací play-off znamenalo napětí.

Už v prvních zápasech mohli soutěžící vidět, a někdy i slyšet, radost svých soupeřů z vyhraných duelů. V první úrovni play-off skončily dva zápasy remízou a musely je rozhodnout rozstřelové duely. To napjaté atmosféře ještě přidalo. Kolem hrajících hráčů se vytvořily hloučky soutěžících a zatímco jedni nad vyrovnaným duelem ani nedutali, druhý hlouček hlasitým šeptem rozebíral strategie jednotlivých duelantů a snažil se najít výherní kombinaci.

Ve finálovém zápasu se utkaly týmy Křižáci a Rejnoci, oba z Gymnázia Ostrava-Hrabůvka. Na prvním místě vítězoslavně stanuli Rejnoci. Bednu vítězů doplnil na třetím místě tým Tím Tam z Wichterlova gymnázia Ostrava. Do krajského turnaje, kde se soutěžící utkají o postup do velkolepého Grandfinále, ale postupuje také čtvrtý tým Březinka 1 ze ZŠ Březinova v Ostravě-Zábřehu.

1. místo Rejnoci (Gymnázium, Ostrava) ve složení: Martin Pustka, Adam Hartoš, Tobiáš Tyšer
2. místo Křižáci (Gymnázium, Ostrava) ve složení: Matěj Fiala, Filip Hošek, Adéla Kuzmová
3. místo Tím Tam (Wichterlovo gymnázium, Ostrava) ve složení: Štěpán Danisz, Matouš Ujfaluši, Petr Hanzlík
Přejít na detail turnaje