Veni Vidi Vici si podrobili České Budějovice

15.11.2023 | Karolína Kroupová | Soutěžní kola

Tým Veni Vidi Vici zaznamenali 15. listopadu piškvorkový triumf na Gymnáziu J. V. Jirsíka v Českých Budějovicích. Z patnácti soutěžících týmů vynikli svou excelentní strategií a týmovou souhrou, překonali domácí Gomoku na druhém a Kebaby na třetím místě. Elitní čtveřici postupujících týmů uzavřel tým Slammed!

Dnešní den znamenal výjimečné vzrušení a strategický šarm, když se Gymnázium J. V. Jirsíka v Českých Budějovicích stalo arénou pro oblastní turnaj soutěže pIšQworky. Ten přilákal celkem patnáct soutěžících týmů. Z této široké škály talentů se nakonec jako vítěz vynořil tým Veni Vidi Vici z Gymnázia Jírovcova v Českých Budějovicích.

Turnaj přinesl soutěžícím okamžiky plné napětí a nečekaných tahů. Soutěživá atmosféra se ještě umocnila, když turnaj opustila po zákaldních skupinách téměř polovina týmů a začalo vyřazovací play-off. V tom na plné čáře dominovali Veni Vidi Vici – jejich excelentní strategie a nekompromisní týmová spolupráce je posunula na vrcholné první místo.

Na druhém stupni vítězů stanul domácí tým Gomoku, který se nevzdal a bojoval do poslední chvíle. Těsně za nimi se umístili Kebabové ze Základní školy Malonty. Do krajského turnaje, kde se týmy utkají o postup do Grandfinále v Brně, postupuje také čtvrtý tým Slammed!, opět ze ZŠ Malonty.

1. místo Veni Vidi Vici (Gymnázium, České Budějovice) ve složení: Jáchym Bauer, Vojtěch Švojgr, Dan Lavrinčik
2. místo GOMOKU (Gymnázium J. V. Jirsíka, České Budějovice) ve složení: Martina Zvěřinová, Aneta Kocianová, Mark Swegenyi Shivairo
3. místo Kebabové (Základní škola a Mateřská škola, Malonty) ve složení: Aneta Jágerová, Natálie Janíčková, Jan Lüftner
Přejít na detail turnaje