Rádoby profíci nedostáli v Uherském Hradišti svému jménu. Turnaj s přehledem vyhráli

14.11.2023 | Jan Krátký | Soutěžní kola

Poslední oblastní turnaj základních škol ve Zlínském kraji se odehrál 14. listopadu na Gymnáziu Uherské Hradiště. Jednalo se o největší oblastní turnaj v celém Zlínském kraji. Vítězství si odnesl tým Rádoby profíci z Gymnázia Jana Ámose Komenského v Uherském Brodu.

Největším oříškem bylo pro organizátory rozluštit jména týmů RiHoGaTo, MiKaMiRo, KlaNiDaRo a MaMaRyHo ze Základní školy a mateřské školy Tupesy. Zní sice jako jména postav z anime, jde ale o zkratky jman členů týmu i s náhradníky. Z domácího prostředí gymnázia si na turnaji zahrály týmy SalátkyGuháci Lumíci u Moře. Již několikátým rokem se pIšQworek účastní také Gymnázium Jana Ámose Komenského z Uherského Brodu, kterým dnes tým Rádoby Profíci ukořistil vítězství a na třetím místě se k nim připojil tým LOS OKURKOS. Na druhém místě stanuli domácí Lumíci u moře.

Na turnaji nás svou přítomností poctila také regionální televize Slovácko, které soutěžící i organizátor poskytli rozhovor.

I dnes všem postupujícím týmům gratulujeme a těšíme se na ně na krajském turnaji ve Zlíně.

1. místo RÁDOBY PROFÍCI (Gymnázium J.A.Komenského a JŠ s pr.SJZ, Uherský Brod) ve složení: Alex Christian Faivre, Alois Mikeš, Jan Bobčík
2. místo Lumíci u moře (Gymnázium, Uherské Hradiště) ve složení: Rozárie Jankůjová, Anna Zubrová, Ondřej Kohoutek
3. místo LOS OKURKOS (Gymnázium J.A.Komenského a JŠ s pr.SJZ, Uherský Brod) ve složení: Matouš Mentzl, Martin Prajza, Simona Juřenová
Přejít na detail turnaje