PC Pálava nebo Gymik? Historie se (ne)opakuje na Gymnáziu a SOŠ Mikulov

14.11.2023 | Petra Plachá | Soutěžní kola

Pondělí patřilo středoškolákům, v úterý 14. 11. ale už čekal oblastní turnaj pIšQworek na Gymnáziu a SOŠ Mikulov na týmy ze základních škol. V konkurenci 13 týmů se bojovalo o 3 postupová místa. Předvede se domácí tým Gymik stejně jako jejich starší spolužáci v kategorii středních škol, kteří s přehledem vybojovali pohár? Dokážou obhájit své loňské vítězství, na které si brousí zuby i ZŠ Mikulov, Valtická?

Rozlosováni do 4 skupiny po 3 a 4 týmech se 39 žáků základních škol z Mikulova a okolí sklonilo nad piškvorkovými archy. Duely ve skupinách nasadily svižné tempo a už po prvních hrách se začali rýsovat favoriti. Skupinu A si podmanil tým PC Pálava, který měl zkušenosti už z loni. Ve skupině ztratil jen 2 body. Ve skupině D zase kraloval domácí tým Gymik, který ukazoval, že minulý rok rozhodně vyhráli zaslouženě.

Po skupinách se s námi musely, i přes skvělé výkony, rozloučit týmy Hrancl II. a Hrancl III. Ze ZŠ Mikulov, Hraničářů, XOXO a XOXOXO ze ZŠ Březí i tým Strčím tě do provozu ze ZŠ Pohořelice. Ten zbytek byl ale rozhodnutý tvrdě bojovat o postup. Jedním dechem se turnaj přehoupl do play-off části.

Po prvním kole play-off se do semifinále vyhoupl nenápadný tým Karimatky Mikulov a poslal tak domů XO (ZŠ Březí). PC Pálava se nepárala s týmem Hrancl I. ani nadějnými XOXOXOXO, kterým se podařilo vyhrát skupinu i porazit Najeťáky z Pohořelic. Gymik si razil cestu nahoru podobně jako PC Pálava, nejdřív to odnesli Šmoulové, a pak i Karimatky, které přišly o možnost zahrát si o první místo.

O pohár tak měli zabojovat Gymik s PC Pálava. „Loni nás porazili, ale letos už v týmu nemají toho nejlepšího hráče co loni. Tentokrát se to povede,“ zahlásil sebevědomě kapitán PC Pálava ještě před finálovým zápasem. A měl pravdu. Gymik titul neobhájil, do krajského turnaje se každopádně podívají oba týmy. Ze třetího místa je navíc doplní druhý z týmů ZŠ Mikulov, Valtická – Karimatky Mikulov.

1. místo PC Pálava (Základní škola, Mikulov) ve složení: Dominik Vajdík, Vít Tomeček, Michal Záhora
2. místo Gymik (Gymnázium a SOŠ, Mikulov) ve složení: Tobias Sukup, Tomáš Posolda, Vilém Dočkal
3. místo Karimatky Mikulov (Základní škola, Mikulov) ve složení: Sára Pechánková, Matěj Prokeš, Tomáš Hlavačka
Přejít na detail turnaje