V Ostravě se zachraňoval svět. Muži v černém byli na duhové PORGorožce krátcí

13.11.2023 | Adam Slaninák | Soutěžní kola

Ostravské gymnázium na Volgogradské žilo pIšQworkami. V pondělí 13. listopadu se 13 týmů středních škol soustředilo na křížky a kolečka. S vítěznou odešel tým PORGorožci duhoví.

Skupinová fáze proběhla hladce, bez jediné remízy. V nejnapínavější C „zoo“ skupině rozhodovalo skóre u všech 3 týmů. Postoupili Opičáci s +4 a hned za nimi Želvičky se skóre 0. V ostatních skupinách postupové týmy jasně dominovaly.

Počátkem čtvrtfinále skončila sranda. Loňští vítězové SPŠCH ve čtvrtfinále porazili Opičáky, ale loňský druhý tým Olympionici, který se letos přestrojil za Muže v černém, vybaven obleky i ponožkami s křížky a kolečky, se jim letos postavil do cesty a přes Esa ve čtvrtfinále, to dobojoval do finále.
V tom proti nim stáli PORGorožci duhoví. Ti hladce přešli přes domácí SMARTASESS, ale Bobánci z hladnovského gymnázia jim nedali nic zadarmo a stejně jako v 2. semifinále skončili těsným výsledkem 11:9.

V souboji o 3. místo, v repríze skupinového zápasu, ale výsledek nezopakovali, a tak Bobánci podlehli týmu SPŠCH 12:8. Dlouhé finále nakonec ovládli PORGorožci a odvezli si domů pohár.

1. místo PORGorožci duhoví (PORG - gymnázium a ZŠ, Ostrava) ve složení: Dervan Tryščuk, Štěpán Kovalčuk, Filip Kobělka, Ondřej Szkandera, Ondřej Klimša
2. místo Muži v černém (Gymnázium, Ostrava) ve složení: Jakub Vala, Ondřej Barabáš, Adam Ošmera, Tomáš Hodulík, Jan Ševeček
3. místo SPŠCH (SPŠCH akademika Heyrovského, Ostrava) ve složení: Matyáš Faruzel, Jakub Kusiak, Radim Dostál, Markéta Kubatá, Adam Halász
Přejít na detail turnaje