V Ústí nad Labem už od začátku s přehledem zvítězil tým Hřebci

13.11.2023 | Tomáš Holčák | Soutěžní kola

Pokud by si někdo vsadil podle výsledků skupin, neprohloupil by. Tým Hřebci si 13. listopadu odnesl s přehledem výhru z ústeckého gymnázia.

Jak jinak začít pondělí, než pIšQworkoým turnajem. Tohoto jevu se zúčastnilo více než 50 středoškoláků na ústeckém gymplu. Do krajského turnaje postupovali jen první 3 týmy, takže každý zápas byl klíčový. Někteří si na ačátku ještě procvičovali pIšQworky na telefonu. Po dohrání skupiny nám jasně vyčníval tým Hřebci, který jako jediný postoupil do pavouka s počtem 8 bodů. Týmy Daňoví poplatníci a Laboratorní krysy nás boužel opustily.

Před play-off všichni ještě zkontrolovali, kdo s kým kde hraje a jdeme na to! Atmosféra v učebně najedou drasticky zhoustla. Jeden z týmů nás bude muset opustit. Po pár zápasech bylo vše jasné. Nakonec se štěstí neusmálo na tým Chromozomci. Třída se vyklidila a za stoly usedly 4 týmy. Jedni ve finálovém zápase o pohár tohoto turnaje a druzí o postupové třetí místo, takže jsme na obou stolech sledovali napínavou hru. Hřebci jako vítězové turnaje i zde hravě oponovali a porazili tým Špek vrací úder. Tým BLM (z pořadatelské školy, stejně jako vítězný tým) si odváží třetí postupové místo a na všechny medailové týmy se budeme těšit v krajském kole.

1. místo Hřebci (Gymnázium, Ústí nad Labem) ve složení: Samuel Fusch, Martin Balej, Prokop Licek, Marek Šíp, Junus Kerej
2. místo Špek vrací úder (Gymnázium, Děčín) ve složení: Lukáš Slášek, Dan Vof, Tomáš Toman, Adam Vitouš, Matěj Bureš
3. místo BLM (Gymnázium, Ústí nad Labem) ve složení: Jakub Kohák, Jan Novák, Jan Löbel, Štěpán Bechynský, Antonín Perutka
Přejít na detail turnaje