Mikulovský Mikyho Klubík na výhru tajnou myška-věc nepotřebuje

13.11.2023 | Petra Plachá | Soutěžní kola

Gymnázium a SOŠ v Mikulově hostilo 13. listopadu tradiční turnaj v pIšQworkách. Týmy domácí i z okolí naostřily linery a pustili se do nelítostného souboje křížků a koleček o jediné postupové místo. Pohár si odvezl tým Mikyho Klubík z Gymnázia a SOŠ Mikulov.

Už od ranních hodin bylo z domácích týmů cítit sebevědomí. „Vždyť pohoda, jen 5 týmů a z toho dva postupují, ne?“ nechali se slyšet členové týmu Mikyho Klubíku. Zato hosté z Hustopeč a Břeclavy zvolili jiný přístup. Hned po příchodu otevřeli čtverečkované sešity nebo se začali rozcvičovat na šachových partiích.

Mikyho Klubík se ale trochu spletl. Z oblastního turnaje v Mikulově se totiž do kraje mohl probojovat jenom jeden tým. Po úvodní prezentaci, která pány vyvedla z omylu ohledně otázky postupu na krajský turnaj, se už týmy ze 3 soupeřících škol mohly pustit do díla. Se spuštěním prvního kola zápasů okamžitě vystřídalo nadšené pokřikování napjaté ticho.

Ve skupinových bojích jasně dominovali domácí, zato týmy z Břeclavy a Hustopeč měly co dělat. Z pětičlenné skupiny mohly do pavouka postoupit jen 4 týmy, a tak turnaj museli opustit hráči z týmu GBV 5.A.

Výsledky skupiny naznačovaly, že play-off vezme rychlý spád, svou bojovností ale překvapil tým Ofenzivní křížky, který skoro porazil favority z týmu Mikyho Klubík. O první místo se ale nakonec stejně měly poprat domácí týmy.

Mikulovští studenti jsou očividně praví patrioti. „To je jedno, kdo vyhraje, hlavně, že je to naše škola,“ nechali se slyšet hráči z týmu Gympláci z Mikulova před svým finálovým zápasem. U vedlejšího stolu se už mezitím rozehrál zápas o třetí místo mezi týmy Jeden kus a Ofenzivní křížky.

S třetím místem si celkem najisto odešel tým Jeden kus z Břeclavi. U finálového souboje to ale bylo napínavější. Remíza. Pak druhá. Třetí. Nakonec remízou skončil celý zápas. Rozhodl až rozstřelový duel. Vítězství nakonec patří Mikyho klubíku, i když teda jenom o kousek.

1. místo Mikyho Klubík (Gymnázium a SOŠ, Mikulov) ve složení: Milan Kvarda, Martin Poláček, Ondřej Fichtl, Jakub Havlíček, David Kern
2. místo Gympláci (Gymnázium a SOŠ, Mikulov) ve složení: Vojtěch Jedlička, Tomáš Křivánek, Viktor Šedivý, Adam Čížek, Adam Kulhavý
3. místo Jeden kus (Gymnázium a JŠ s právem st. j. zk., Břeclav) ve složení: Mathias Dippold, Karel Vízdal, Lukáš Vilda, Jan Střelský, Jakub Babič
Přejít na detail turnaje