Ultimátním vítězem historie pIšQworek se stává Matěj Holub. Všem to ukázal na Turnaji vítězů v Brně

12.11.2023 | Michaela Vondráčková | Soutěžní kola

Na oslavu 15. narozenin pIšQworek se v Brně sešlo 54 šampionů, aby zpečetili, kdo je ten nejlepší z nejlepších. Pozvánku na turnaj dostali pouze bývalý finalisté, takže už startovní soupiska naznačovala, že nejlepším hráčem historie pIšQworek se nestane jen tak někdo. V sobotu 11. listopadu 2023 se pIšQworkáři setkali na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity a boj to byl skutečně nezapomenutelný.

Před devátou hodinou ranní se už začali scházet soutěžící a něco málo po půl desáté začala úvodní prezentace organizátorů, která jako vždy zpříjemnila atmosféru. Po desáté se soutěžící usadili na svá místa, organizátoři jim rozdali herní archy, které obstaral dlouholetý partner soutěže Papírny Brno, a všichni se konečně pustili do hraní.

Na turnaji se potkala široká škála věkových skupin. Dospělí, kteří pIšQworky hráli poprvé v roce 2009, čelili žákům základních škol z loňského Grandfinále. Potkali se hráči, kteří se zúčastnili hned čtyř ročníků, ale byli tu i takový, kteří se zúčastnili pouze jednoho nebo dvou. Všichni si tak mohli vzájemně předávat své zkušenosti. Dokonce byla možnost zahrát si i s bývalým mistrem světa v piškvorkách Martinem Muzikou.

Pro hráče bylo po celou dobu turnaje připraveno občerstvení, které obsahovalo vlastnoručně pečené tematické dobroty od organizátorů, ale také bohatý pitný režim, který zajistilo Mattoni. Po 5. kole následovala hodinová pauza s výborným obědem od Rud‘s Pizza. Poté, co všichni soutěžící i organizátoři načerpali síly na zbytek turnaje, přesunuli jsme se zpět nad hrací archy.

Dovedete si představit, jaká byla atmosféra při souboji o titul šampiona. Hráči se snažili ze všech sil dokončit hru před vypršením času, budoucí vítěz dokonce dokázal svého protivníka porazit se zbývajícím časem čtyři sekundy. Absolutním vítězem se však mohl stát jen jeden. A tím byl Matěj Holub. Ten dosáhl téměř plného počtu bodů, vybojoval si totiž 26 z 28 možných, z toho dva body ztratil remízou.

Nechyběly ani pestré ceny pro výherce, o které opravdu stálo bojovat. Všichni soutěžící obdrželi poukazy od TEPfactoru, pIšQworkové sešity od Papíren Brno i plátěné tašky a trička s logem pIšQworek, díky podpoře Pedagogické fakulty MUNI. Pět nejlepších hráčů mělo možnost vyhrát poukaz od Psaní Hravě a získat tím možnost naučit se kvalitně psát všemi deseti. Vítěz si mimo jiné zasloužil cestovní kufr s pIšQworkovým designem, který pro soutěž daroval MůjKufr.cz.

Atmosféra celé akce byla skvělá. Soutěžící ocenili, že si jakožto finalisté pIšQworek mohou zahrát s jinými hráči na jejich úrovni. Zajímavým prvkem bylo pro soutěžící i to, že nemuseli soutěžit v týmech, ale měli možnost hrát sami za sebe. Turnaj tedy splnil svůj velký cíl – abychom si všichni společně užili pIšQworkové narozeniny.

Moc děkujeme, bez vás hráčů by ta oslava prostě nebyla ono!

 

 

Přejít na detail turnaje