9.A dokázala svým soupeřům, že jsou esa

10.11.2023 | Margareta Verdyck | Soutěžní kola

V pátek 10. listopadu v prostorách Gymnázia Dr. Karla Polesného se v pIšQworkách střetlo 17 týmů ze Znojma a okolí. Vítězný tým 9. A zřejmě věděl, do čeho šel, když své protivníky hravě převálcoval.

Se skončením úvodní prezentace začal i souboj ve skupinách. Všech 17 týmů se střetlo, aby se dostalo do pavouka, kde se mohli rvát o postup do krajského kola. Přestože to ještě nebylo finále, nálada byla místy velmi napínavá. Hlavně ve chvíli, kdy se hráči dohadovali, koho pošlou na rozstřel po remíze se soupeřem, ze kterého se jim podlamovala kolena. Pro menší zpestření si proti sobě před finálem zahráli i naši organizátoři.

Přesto, že se tým Tým 3.A (2) v napínavém desetiminutovém rozstřelu s týmem Mládežka dostal do finálního boje, týmy FIXY se porazit nenechal, neboť věděli, že nejde o málo. Do kraje totiž postupují všechny tři vítězné týmy. I paní učitelky ve finále celého oblastního turnaje se zájmem pozorovaly, jak se jejich žákům zadaří. Ke konci tým VOMÁČKOVI a tým 9.A sebraly všechny své síly, aby se doma a ve škole mohli pochlubit, že vyhráli s prvním místem i krásnou trofej.

1. místo 9. A (Základní škola, Moravský Krumlov) ve složení: Dominik Trunda, Tomáš Čarnogurský, Ondřej Chaloupka
2. místo VOMÁČKOVI (Gy, SPgŠ, OA a JŠ s právem státní JZ, Znojmo) ve složení: Samuel Smejkal, Attila Szabó, Pavel Matoušek
3. místo FIXY (Základní škola, Znojmo) ve složení: Anděla Mráková, Viktorie Mráková, Radim Janský
Přejít na detail turnaje