Žďár nepustil Jihlavu do Jihlavy

10.11.2023 | David Rajnoha | Soutěžní kola

Na oblastním turnaji soutěže pIšQworky se v pátek 10. listopadu bojovalo o dvě postupová místa na Krajský turnaj kraje Vysočina.

Na oblastním turnaji soutěže pIšQworky se v pátek 10. listopadu bojovalo o dvě postupová místa na Krajský turnaj kraje Vysočina. Turnaje se zúčastnilo osm týmů, z nichž čtyři reprezentovali domovské město, tři přijeli z Jihlavy a poslední se vydal do Žďáru z dalekého Znojma. Výhodu blízkosti turnaje využili studenti z místního Biskupského gymnázia a oba týmy této školy si zasoutěží na Krajském turnaji konaném právě v Jihlavě.

Skupinová fáze turnaje dnes žádný tým vyřadit nemohla, ale určovala karty, se kterými budou hráči hrát z play-off. Rozhodující okamžik turnaje se odehrál možná právě zde. Ve skupině B jihlavský tým Fadnes-sto z Soukromého gymnázia AD FONTES podlehl Bradyho jedničkové fábce (Gymnázium Žďár nad Sázavou). To znamenalo nasazení Fadnes-sto do větve turnaje s vítězi skupiny A a budoucími vítězi turnaje My proti světu, zatímco Bradyho jedničková fábka se později utkala s lídry skupiny B, Drahošovou Výkonnou Mašinou.

Čtyři zmíněné týmy se ukázaly jasnými favority turnaje a nekompromisně prošly přes čtvrtfinále. V něm se vyřadily jak oba týmy z Manažerské akademie v Jihlavě (Nevím a (J)Elita), tak Auťáci 2.0 ze Znojma a nejméně úspěšný žďárský tým Electric Boys.

Semifinále bylo rozhodujícím bodem turnaje – právě zde se bojovalo o postup do další úrovně soutěže, do Jihlavy. V souboji dvou nejzajímavějších jmen dnešního dne začal Bradyho jedničkové fábce docházet benzín a podlehla překvapivě jasně Drahošově Výkonné Mašině 17:3. Překvapivě především s přihlédnutím k dobrým výsledkům Fábky ve skupině – tam prohrála pouze jednou a to těsně 8:12 proti budoucím vítězům turnaje.

Naopak Fadnes-sto se ve skupině pouze rozehrávalo a v duelu s My proti světu bojoval tento jediný zástupce Jihlavy v semifinále velmi statečně. Dotáhl to až do nerozhodného výsledku 10:10. Až v rozstřelu jim štěstí nepřálo. Napjatý duel pro ně skončil prohrou a Krajskému turnaji konaném v jejich městě tak budou pouze přihlížet.

Týmy zklamané z nepostupu chvíli zvažovaly, zda se chtějí zúčastnit souboje o třetí místo, ale láska k pIšQworkám nakonec zvítězila. Bradyho jedničkové fábce se však benzin natankovat nepodařilo a nenavázala na povedenou skupinovou fázi – s Fadnes-sto podlehla jasně 16:4.

Zápas o vítězství se nesl v uvolněném duchu – oba týmy z Biskupského gymnázia měly již postup potvrzený. Čest, slávu a pohár pro vítěze dnešního turnaje v posledním utkání dnešního dne získali členové My proti světu, kteří rozdrtily Drahošovu Výkonnou Mašinu jasně 18:2. Ta jim bude moct porážku vrátit již za necelé dva týdny na turnaji další úrovně soutěže pIšQworky.

Vítězům gratulujeme a těšíme se za dva týdny!

1. místo My proti světu (Biskupské gymnázium, Žďár nad Sázavou) ve složení: Antonín Hrnčíř, Daniel Kubík, Pavel Tomšík, David Mitana, Jindřich Sedláček
2. místo Drahoš Je Výkonná Mašina (Biskupské gymnázium, Žďár nad Sázavou) ve složení: Sebastián Brodský, Matyáš Zmydloch, Ondřej Myslivec, Lukáš Kvapil, Vilém Sedláček
3. místo Fadnes-sto (Soukromé gymnázium AD FONTES, o.p.s., Jihlava) ve složení: Ondřej Vovsík, Kryštof Spilka, Václav Jílek, Jolana Hinková, Filip Zedníček
Přejít na detail turnaje