Lyžaři z hor si dnes odnáší pohár z turnaje v Mostě!

10.11.2023 | Anna Vu | Soutěžní kola

Dne 10.11. se na škole SPŠ a SOŠ gastronomie a služeb v Mostě konal oblastní turnaj v pIšQworkách pro 13 silných týmů. Přišli nejen pro pohár, ale i pro šanci postoupit se krajského kola.

První týmy přišli v plném počtu a extra se těšili co bude dál. Mezi zkušenými týmy se prolínaly nové tváře. Všichni měli ale společný cíl. Přišli pro postup do krajského kola, ale i pro pohár, který by se jim ve školní vytríně vyjímal. Do play-off za skupinu A postoupili skupina: Mentosky a Piernadruhou. U skupiny B je to hodně k zamyšlení, když všechny týmy měli remízu, ale po rozstřelech jsme vybrali týmy, které postupují do play-off a to je: Kabrňáci a Hřebíci. Za skupinu C se taky snažili tým Funfum9 a tým Kolečka. Skupinou D se probojovali tým Liřary z hor a tým Žabičky. Rozloučili jsme se s týmem Chlorofylní očko, kterému počet výher ve skupině k postupu do play-off nestačil.

Poté tým Křížky a Bouráci sice se neumístili, ale odnesli si zážitky a smíchy domů. A jistě, když je tam kolečko, tak nesmí chybět Křížky. Jako nejzábavnější tým byl Irregula džungaráci, kteří byli velice milí a vzorní. Dalším z pestrých týmu je Kopinatci, kteří, i přestože nepostoupili, ale zůstali tam fandit ostatním týmům.

V play-off se snažily všechny týmy, ale postup do krajské úrovně získají pouze ty nejsilnější. Po několika kolech jsme měli jasno.

Do kraje postupují: 4. místo Kabrňáci, 3. místo Fufum9, 2. místo Piernadruhoz, 1. místo Ližařy z hor

K závěru bych chtěla všem týmům poděkovat za účast a báječný turnaj. Vítězům gratuluji a přeji hodně štěstí na kraji!

1. místo Ližařy z hor (Základní škola a Mateřská škola, Horní Jiřetín) ve složení: Filip Špicar, Lukáš Černý, Šimon Gažůr
2. místo Piernadruhou (Podkrušnohorské gymnázium, Most) ve složení: Jakub Trčka, Markéta Domeká, Tomáš Najmon
3. místo Fufum9 (Základní škola, Lenešice) ve složení: Rozálie Vašková, Anežka Arnoštová, Tomáš Chaloupka
Přejít na detail turnaje