OXO v jihlavském finále vrátilo úvodní prohru i s úroky

09.11.2023 | Jakub Kornel | Soutěžní kola

Šestnáct týmů z devíti škol se střetlo na dnešním oblastním turnaji základek v Jihlavě. Po spletitých, napínavých soubojích ovládly turnaj převážně dívčí týmy a ukázaly, že piškvorky rozhodně nejsou jen pro kluky.

Čtvrteční ráno patřilo v Jihlavě pIšQworkám. Na turnaji svedlo souboj šestnáct týmů z devíti základních škol. Po rychlém úvodu se týmy rozdělily do čtyř skupin, aby svedly souboj o postup do play-off.

V úvodu dolehla na některé týmy nervozita – například tým OXO své úvodní střetnutí s týmem Kamenice I prohrál. Nejvyrovnanější skupinou byla skupina C, ve které muselo o postupu rozhodnout skóre jednotlivých zápasů.Tým SustonVi se tak do play-off dostal jen o tři body. Na vysokou kvalitu turnaje poukazují také dlouhé a komplikované hry, které jsou v kategorii základních škol spíše ojedinělé. Na tomto turnaji jich ale bylo víc než dost a nejeden duel skončil remízou na čas.

V play-off se odehrálo hned několik remíz, o kterých musely rozhodovat rozstřelové duely. Atmosféra byla řádně napjatá – každý z top čtyř týmů si rozstřel vyzkoušel alespoň jednou. Na čtvrtém místě skončil tým Kamenice II. Ačkoli nedosáhl na bednu, mohl se alespoň radovat z postupu do krajského turnaje. Třetí místo obsadil tým Pišqworáčci, který si prošel hned dvěma rozstřelovými duely za sebou. Turnaj vyhrály holky z týmu OXO. Přes prvotní neúspěch se dokázaly statečně zvednout a ve finálovém duelu porazit tým Kamenice I, proti kterému v prvním kole prohrály.

Vítězným týmům gratulujeme a na všechny postupující se těšíme v krajském turnaji!

1. místo OXO (Soukromé gymnázium AD FONTES, o.p.s., Jihlava) ve složení: Julie Řezníková, Klára Dobrovolná, Johana Honzárková
2. místo Šutr (Základní škola a Mateřská škola, Kamenice) ve složení: Anna Cejpková, Martin Jelínek, Jolana Jirovská
3. místo Pišqworáčci (Základní škola a Mateřská škola, Studená) ve složení: Jakub Kohout, Jindřich Felix, Vojtěch Brada
Přejít na detail turnaje