Na Prostějovsku pIšQworky pomáhají sousedským vztahům.

08.11.2023 | Jan Kremser | Soutěžní kola

V Prostějovském Sportcentru – Domově dětí a mládeže se 9. 11. 2023 konalo pIšQworkové klání mezi šesti týmy ze tří základních škol. 

Týmy reprezentující tři školy z okolí mezi sebou měly poněkud vysoké nasazení, neboť se někteří soutěžící znali. Z jedné školy – Masarykova základní škola a mateřská škola Nezamyslice – jsme zde měli dokonce tři týmy! Hry v základní skupině byly zpočátku tedy poněkud svižné, avšak když proti sobě nastoupili spolužáci ze stejné školy (ne-li třídy), bylo to o napjatější. Z jediné hrací skupiny postoupily do play-off čtyři týmy. Při postupu jsme se rozloučili s týmem Melantřiška AA (Základní škola a mateřská škola Prostějov, Melantrichova ul. 60) a Ti lepší (Masarykova základní škola a mateřská škola Nezamyslice).

Play-off bylo o to zajímavější. Stres i nervozita byla zcela na místě, neboť remízy, které provázely téměř všechny následující zápasy, byly velmi zajímavé sledovat. Pot stékající po čele či zvyšující se hukot srdce, toho všeho jsme byli svědky.

Po velmi vyrovnaných duelech jsme spatřili zvítězit tým Melantřiška A (Základní škola a mateřská škola Prostějov, Melantrichova ul. 60), který vyhrál nad týmem Mňam (Masarykova základní škola a mateřská škola Nezamyslice). Třetí místo vybojoval nad týmem Kofola gang (Masarykova základní škola a mateřská škola Nezamyslice) tým CMG (Cyrilometodějské gymnázium, Prostějov). Nakonec jsme na prvních třech místech viděli všechny tři zúčastněné školy.

1. místo Melantriška A (Základní škola a mateřská škola, Prostějov) ve složení: Zuzana Coufalová, Antonín Mochťák, Jakub Špaček
2. místo Mňam (Masarykova základní škola a MŠ, Nezamyslice) ve složení: Nela Jordánová, Jakub Sýkora, Adam Čuri
3. místo CMG (Obchodní akademie, Prostějov) ve složení: Nikola Oříšková, Martin Fródl, Vojtěch Charvát
Přejít na detail turnaje