Balada o nafukovací škole. Strakonice ovládly pIšQworky

08.11.2023 | Klára Birtusová | Soutěžní kola

Kolik piškvorkářů se vleze na jeden turnaj? Tuhle otázku si kladli organizátoři dnešního spojeného oblastního turnaje ve Strakonicích. Po loňském úspěchu se na něj přihlásilo rekordní množství týmů, 

Spojený oblastní turnaj na Strakonickém Gymnáziu je letošním největším piškvorkovým eventem v Jihočeském kraji. V celé republice by se umístil na druhém místě, hned za Prahou. 

Celkem třináct týmů ze základních a jedenáct týmů ze středních škol soutěžilo ve Strakonicích o postup do krajského turnaje. Celkový počet účastníků se vyšplhal téměř ke stovce. Prostory školy sice na chvíli působily dojmem, že nápor tolika soutěžících nevydrží, ale jakmile se začalo hrát, bylo jisté, že se turnaj bez potíží odehraje. Klid, který se následně po celé škole nesl, soutěžící při přemýšlení nad svými tahy náležitě ocenili.

Ve skupinách studenti odehráli napínavé souboje a těsným rozdílem bodů poté do play-off postoupily čtyři týmy ze středních a osm týmů ze základních škol. O první místo se v kategorii středoškolek utkal domácí tým Dravých Baget s píseckým týmem H a nakonec ho přesvědčivým výkonem přemohl. V kategorii základních škol zase kraloval celému turnaji tým, který se loni probojoval až do velkého piškvorkového Grandfinále, s lahodným názvem Játrový Knedlíček.
 
Pořadí týmů ZŠ:
1. místo Játrový knedlíček (ZŠ J. A. Komenského, Blatná)
2. místo FC Lopaťáci (Gymnázium Strakonice)
3. místo DREAMTEAM (Gymnázium Strakonice)
 
Pořadí týmů SŠ:
1. místo Dravé bagety (Gymnázium, Strakonice) ve složení: Daniela Petrášková, Vladislav Holub, Matyáš Císař, Jiří Jungwirth, Alice Hanáková
2. místo H (Gymnázium, Písek) ve složení: Jan Vacek, Jan Pašek, Jonáš Háb, Adam Hladký, Šimon Špeta
3. místo Perňýčcy (Gymnázium, Písek) ve složení: Viktor Bican, Jonáš Hnyk, Rudolf Tyll, Matěj Soušek, Matyáš Polcar
Přejít na detail turnaje