Olomoucký boj o čas

08.11.2023 | Mikuláš Králíček | Soutěžní kola

Na Střední škole logistiky a chemie v Olomouci se 8. 11. 2022 konalo pIšQworkové klání mezi středoškolskými týmy. Po úvodní prezentaci kapitáni rozlosovali týmy do skupin po pěti a šesti a první kolo mohlo začít.

Hry ve skupinách bývaly často dlouhé a několikrát hráčům vypršel čas. Jedním z nejrychleji hrajících týmů byl tým Žabáci s. r. o. (Gymnázium Šternberk), kteří se na turnaj dostavili jako první, a to dokonce i před týmy z pořadatelské školy. Žabáci s. r. o. nebyli žádní žabaři a ze své skupiny postoupili jako neporažení. Ze druhé skupiny postoupily jako první tým Kosinka A (Střední škola technická a obchodní, Olomouc) a hned za nimi tým 5HIL (Gymnázium Olomouc). Kromě jedné vzájemné remízy tyto týmy taktéž vyhrály všechny utkání ve skupině.
 
Žabáci s. r. o. v prvním kole play-off rychle porazili domácí Someliéry (Střední škola logistiky a chemie Olomouc) s celkovým skóre 20:0. Před začátkem dalšího kola si kapitánka týmu střihla s kapitánem 5HIL o to, kde budou hrát. Stříhání vyhráli Žabáci s. r. o., ale k výhře jim to nepomohlo a tým 5HIL je porazil.
 
Dalším týmem, který šel do boje o 3. místo byl tým CMYK (Střední škola polygrafická, Olomouc), který v prvním kole play-off porazil sesterský tým konkurenčního barevného modelu, tým RGB (Střední škola polygrafická, Olomouc. V dalším kole však byli poraženi týmem Kosinka A. Zápas o třetí místo vyhráli Žabáci s. r. o., opět se stejnou rychlostí jako ve většině svých her. Oproti tomu z dlouhého souboje mezi týmy Kosinka A a 5HIL vyšli vítězní hráči z 5HIL.
1. místo 5HIL (Gymnázium, Olomouc) ve složení: Nikolas Pippal, Radovan Šolle, Adam Brozda, Martin Půček, Radek Mikeš
2. místo KOSINKA A (Střední škola technická a obchodní, Olomouc) ve složení: Lukáš Karný, Ivan Fedoseev, Vojtěch Foukal, Vojtěch Dokoupil, Erich Műller
3. místo Žabáci s.r.o. (Gymnázium, Šternberk) ve složení: Ludmila Sládková, Nela Gronichová, Julie Buchtová, Daniel Síla, Jiří Zakuťanský
Přejít na detail turnaje