Kauflanďáci si koupili vítězství v Novém Jičíně

08.11.2023 | Jana Elizabeth Burdíková | Soutěžní kola

Dne 8. listopadu se žáci z Příboru a Nového Jičína potkali na Mendelově střední škole, aby poměřili své schopnosti v piškvorkách. Sešli se v počtu 6 týmů, ale i přes tento spíše menší počet soutěžících byla situace napjatá a výsledek nebyl do posledního kola jasný. Svými piškvorkovými dovednostmi nás oslnily týmy Batmani, Noname, Kauflanďáci, Tlupa Sigma Samců, Jičínský válec a v neposlední radě i Bubáci.

Soutěžní týmy vytvořily jedsinou skupinu, ve které hrál každý s každým. Cílem bylo dostat se mezi první čtyři, kteří postupují do play-off. Kauflanďáci od začátku vyhrávali jednu hru za druhou a s přehledem se do play-off dostali. Doplnily je týmy Batmani, Jičínský válec a Bubáci. Rozloučit jsme se tak museli s týmy Noname a Tlupa Sigma Samců.

V play-off atmosféra citelně zhoustla. Soutěžící využívali na své duely všechen čas, který byl k dispotici. První ale může být jen jeden a do boje o zlato se vydali Batmani a Kauflanďáci. O bronz se pak utkali Jičínský válec a Bubáci. V obou kolech se remizovalo, čímž situace ještě víc vygradovala. O vítězi rozhodl rozstřelový duel. Nakonec ale zlato získali Kauflanďáci a společně s Batmany se podívají do krajského turnaje. Ten proběhne 22. listopadu na jazykové škole Hello v Ostravě.

1. místo Kauflanďáci (Masarykovo gymnázium, Příbor) ve složení: Jakub Filip, Vít Jiřík, Michal Gapko
2. místo Batmani (Základní škola, Nový Jičín) ve složení: Kristýna Chaloupková, Natálie Rolná, Jonáš Dohnal
3. místo Jičínský válec (Základní škola, Nový Jičín) ve složení: Václav Pustějovský, Tomáš Hantschel, Eliška Zajaczková
Přejít na detail turnaje