pIšQworky, dokud vlak

08.11.2023 | Kateřina Vokounová | Soutěžní kola

Chladného rána 8. listopadu se na půdě ISŠTE se uskutečnil pIšQworkový turnaj v Karlovarském kraji, kterého se účastnilo 8 týmů: z Chebu, z Hroznětína, ze Sokolova a z Oloví. Ale postoupit mohly jen tři.

Ráno bylo dramatické. Hned dvě školy nedorazily, protože počítaly s jiným datem. A tak z původních 14 týmů zbylo jen 8. Ale soutěžící se rychle oklepali a byli připravení se porvat o 1. místo.

Napětí ve vzduchu se dalo krájet, souboje byly velice napínavé, často remízované a hrálo se do posledních vteřin. V play-off to ale opravdu stálo za to. Hned 4 týmy se musely rozhodnout, koho pošlou na poremízový duel. V souboji Soběslav vs. MaDaBa to ale nakonec tým Soběslav vyhrál a z duelu mezi Tornády a Vlnkami, si nakonec Vlnky odnesly výhru. Ale to ještě nebyl všem duelům konec. Čekaly nás poslední dva zápasy!

Týmy si věřily až do posledních chvil, a ani ty které už vypadly, neopustila dobrá nálada a zvládli fandit až do úplného konce.

No a jak to dopadlo? V posledním utkání o 3. místo týmy remízovaly, a tak jsme je poprosili o poremízový duel. Ale vlak. Tým Hloupá kolečka nás musel předčasně opustit, aby stihl vlak a tak gentlemansky nechal třetí místo týmu Vlnky.

Jak vidíte, vítězství nebylo snadné, ale nakonec o chlup zvítězil tým Perník. Na něj i na týmy Soběslav a Vlnky se těšíme na Krajském turnaji.

1. místo Perník (Gymnázium Cheb, Cheb) ve složení: Patrik Beránek, Petr Bílek, Thai Khang Tran
2. místo Soběslav (Gymnázium Cheb, Cheb) ve složení: Tobiáš Krištof, Žaneta Fryšová, Eliška Janoušková
3. místo Vlnky (Základní škola, Sokolov) ve složení: Adam Zajíček, Jan Krejcárek, Christa Simonyi
Přejít na detail turnaje