Třeboňské kapry a Štěpánka má autoškolu k večeři

07.11.2023 | Jan Votoček | Soutěžní kola

Odpolední turnaj je ideální na večeři. Co takhle dát si Třeboňského kapra?

Letošní ročník je opět v něčem zvláštní. Který taky ne, že? Pro tento rok jsme se snažili dělat co nejméně turnajů v odpoledni, protože víme, že nemalé množství našich účastníků má různé kroužky, a tak odpolední turnaje nestíhají.

Jedinou výhodou je, že v ten moment můžeme my ušetřit organizátora, protože zvládne dopoledne jeden turnaj a odpoledne druhý, pokud jsou blízko sobě. Přesně toto se mi dneska podařilo. Zatímco ráno jsem měl turnaj v Táboře, ze kterého existuje taky článek, odpoledne jsem měl turnaj v Třeboni.

Zde, na Gymnáziu Třeboň se v minulých letech turnaje neorganizovaly a místní týmy musely dojíždět buď do Jindřichova Hradce nebo Českých Budějovic. Letos zde turnaj ovšem je! Turnaj o celkovém množství 6 týmů už nelze považovat za nějaký malý turnaj a doufám, že v dalších letech bude větší a větší.

Začali jsme hrát při pomalu začínajícím západu slunce nad nedalekým rybníkem Svět a poslední paprsky přinášeli od začátku štěstí většině týmů, takže se natolik snažili až docházelo k nemalému množství remíz.

S příchodem tmy, což bylo ještě dříve než se dohrála skupina, se ovšem karta obrátila a týmům Primánci, Žraloci, Štěpánka má autoškolu a Kvartáni přinesla štěstí pro postup do play-off.

Play-off už se s blížícím večerem neslo v klidném režimu, hráči v klidu dohrávali poslední duely, sledovali jak se daří svým kamarádům a pouze vyčkávali úplného konce.

Po nelítostných bojích nakonec se nám záhada jménem postup a především prvenství na turnaji podařila rozřešit a byl to nakonec tým Štěpánka má autoškolu, který byl nejlepší v Táboře. Hned za ním mu sekundoval tým Kvartáni, který postupuje také do krajského turnaje.

1. místo Štěpánka má autoškolu (Gymnázium, Třeboň) ve složení: Lenka Prokešová, Daniela Beníšková, Ema Trsová, Eliška Havelková, Anna Navrátilová
2. místo Kvartáni (Gymnázium, Třeboň) ve složení: Šimon Kahoun, Josef Chytil, Marcela Theerová, Antonín Ouška, Josef Kučera
3. místo Primánci (Gymnázium, Třeboň) ve složení: Matouš Kahoun, Michal Tomášek, Adam Augustin, Pavel Eduard Švec, David Matějovský
Přejít na detail turnaje