Šišky s mákem ochutnaly výhru

07.11.2023 | Michaela Skoupá | Soutěžní kola

Na základní škole Hálkova v Humpolci proběhl 7. 11. napínavý turnaj v pIšQworkách pro kategorii základních i středních škol.

V Humpolci (okres Pelhřimov) spolek Student Cyber Games poprvé organizoval turnaj v pIšQworkách. Na turnaji se utkalo 8 týmů základních škol a 4 týmy kategorie střední školy. Turnaj to byl velice zajímavý, a tak se bylo pořád na co dívat.

Týmy hrály vyrovnaně, a tak o postup do tzv. pavouka ve většině případů rozhodovaly body získané za jednotlivé zápasy ve skupině. Ani v play-off to nebylo o nic jasnější a týmy často musely vysílat své členy na rozstřel, abychom mohli rozhodnout, kdo postoupí dál. Krátce po poledni jsme měli ale jasno.

Za základní školy do kraje postupojí: za 3. místo ČESNEKY, z 2. místa MÁME KŘÍŽKY a domácí tým ŠIŠKY S MÁKEM, který si zároveň odnesl pohár.

V kategorii střední školy se umístnily: na 3. místě tým GYOA1 a na 2. místě GYOA2. Pohár i postup do kraje si ze středních škol odnesl tým ŽENY.

Děkujeme všem zúčastněným týmům za krásný turnaj a ZŠ Hálkova za podporu soutěže v podobě vypůjčení prostor. Zvláštní poděkování patří učitelům Ivoně Krčilové a Davidovi Krčilovi, kteří pomohli s organizací a celou dobu se starali o hladký průběh akce. Děkujeme a těšíme se na další spolupráci!

1. místo Šišky s mákem (Základní škola, Humpolec) ve složení: Kryštof Švíka, Šimon Vašíček, Pavel Řezáč
2. místo Máme křížky (Základní škola, Humpolec) ve složení: Ondřej Studnička, Petr Vostřejž, Štěpán Šimůnek
3. místo Česneky (Gymnázium Třebíč, Třebíč) ve složení: Jonáš Tankó, Elinor Götzová, Lucie Makovická
Přejít na detail turnaje