V Úžlabině doběhli soupeře Českolipští lenochodi

07.11.2023 | Kateřina Marešová | Soutěžní kola

V úterý 7. listopadu 2023 se na Střední průmyslové škole elektrotechnické a gymnáziu V Úžlabině konal oblastní turnaj pIšQworek. Zúčastnilo se celkem 15 týmů a z každého šlo cítit netrpělivé očekávání. Týmy po pěti členech spolu totiž zkříží pera v boji o postup do krajského kola.

Již ráno nad prezenční listinou nás účastníci uchvátili rozmanitou přehlídkou kreativních názvů týmu. Některé týmy ze stejných škol dokonce sladily názvy mezi sebou a tak soutěžili GVP1, GVP2 i GVP3.

Turnaj započal zápasy ve skupině, kde hned ve druhém klání skončili GVP3 a SohCahToa remízou. Naopak eso z rukávu vytáhli Českolipští lenochodi, kteří proti týmu Jiní zaskórovali 20:0.

 „Týmu se daří dobře, první zápas jsem vyhráli, druhý prohráli a teď je to remíza.“ reagoval Vojtěch Paták z týmu Jiní. „Věříme si na postup do play-off. Týmu bych přál, abychom vyhráli poukazy na lasergame“ dodal.

„Název týmu symbolizuje naše přesvědčení.“ vysvětluje Marek Chvojka ze sTOP Racists. „První zápas jsme prohráli a momentálně potřebujeme, aby ještě jeden hráč z našeho týmu vyhrál, abychom mohli postoupit do play-off. Minulý rok jsme obsadili 3. místo, tak doufám, že letos vyhrajeme.“

Po odehrání všech zápasů ve skupinách jsme přes lítý boj přišli o týmy GVP1, GVP2, Passovci G7, SohCahToa, Název Týmu, GEKOM B, Habilis Homies a do play-off postoupilo zbylých osm týmů.

V prvním zápase vyřadili Českolipští lenochodi tým Ibišek, Uhelné sklady porazily sTOP Racists a Benga vyhrála proti SA. O postupu ze čtvrtfinále rozhodoval duel kapitánů GVP3 proti Jiným, který však nikdo nebyl schopen proměnit a opět skončil remízou. Nakonec bylo nutné vytáhnout los, který poslal GVP3 do semifinále.

Po dni plném logického myšlení postoupili do krajského kola GVP3, Benga, Uhelné sklady a Českolipští lenochodi, kteří si odnášejí i zlatou trofej.

1. místo Českolipští lenochodi (Gymnázium, Praha 9) ve složení: Daniel Tsolov, Vojtěch Koníček, Ondřej Koníček, Antonín Sadil, Vít Houška
2. místo UHELNÉ SKLADY (Gymnázium Elišky Krásnohorské, Praha 4) ve složení: Daniel Skoumal, Antonín Fabel, Matthew David Muzikář, Martin Cholenský, Jolana Sofie Půlpánová
3. místo Benga (Vyšší polic.škola a Střed.polic.škola MV, Praha 9) ve složení: Václav Urbánek, Jiří Reindl, Tomáš Tutr, Matouš David, Adéla Groulíková
Přejít na detail turnaje