I přes skoro samou remízu si tým GMVK odvezl vítězství

07.11.2023 | Jan Krátký | Soutěžní kola

7.11. se odehrál turnaj ve místním Gymnáziu Zlín - Lesní čtvrť s lichým počtem týmů. Turnaj byl jako žádný jiný. I za extrémních podmínek samých remíz a explodujících linerů v rukách soutěžících i samotného organizátora vyhrál tým GMVK z Gymnazia Valašské Klobuky.

Po úvodní prezentaci v posluchárně, kde si žáci a učitelé vyslechli všechny informace k turnaji, jsme se přesunuli nenápadně do třídy, kde se celý turnaj odehrál. 

Smutný den to byl pro tým Orbis 2, který bohužel hrál ve třech lidech místo pěti a přišel tak o spousty bodů. Tleskáme za kuráž a odehrání všech zápasů. Orbis 1 Orbis 3 nastoupili proti sobě hned v prvním zápasu a tak nám bylo všem do smíchu. Bohužel s těmito týmy Orbis 1 a Orbis 3 nás opustil i tým BrickSquad. Pevně doufám, že se zúčastní i přístí rok. 

Ze Střední průmyslové školy polytechnické ve Zlíně se po loňském roce pIšQworek, kdy se pořádaly právě u nich, soutěž pravděpodobně uchytila a navštívil nás tým Guruajťáci, kteří se dostali úspěšně až do play-off. 

Na domací půdě si zahrály týmy Déčko Stoikové, kteří se uvelebili na krásném 3. postupovém místě do kraje rozstřelem mezi kapitány proti týmu Společenstvo z Luhačovic.

Boj o první a druhé místo byl mezi týmem Šprti GMVK. Nakonec si pohár odvezlo Gymnázium Valašské Klobouky, čili GMVK.

Všem účastníkům gratulujeme!

1. místo GMVK (Gymnázium, Valašské Klobouky) ve složení: Adam Fojtík, Jakub Rumánek, Marek Polách, Michal Londin, Veronika Holbová
2. místo Šprti (SŠ podnikatelská a VOŠ, Zlín) ve složení: Matěj Mojžíš, Ondřej Morbicer, Matyáš Vystrčil, Štěpán Marcaník, Veronika Kunzová
3. místo Stoikové (Gymnázium, Zlín) ve složení: Filip Langer, Ondřej Páže, Martin Voltner, Dominik Lorenc, Václav Tarabus
Přejít na detail turnaje