Pravěké avokádu nezůstalo 100 let za opicema a bere 1. místo

07.11.2023 | Mikuláš Cvrkal | Soutěžní kola

11 týmů poměřilo 7.11. na gymnáziu v Náchodě síly ve hře piškvorky. Pravěké avokádo nezůstalo 100 let za opicemi a porazily týmy jako Pižqworácy či Vysloužilý dědci impostuři.

7.11. se na Náchodském Jiráskově gymnáziu konal oblastní trunaj v piškvorkách. Turnaj začínal v devět hodin ráno a přijelo 11 týmů z celého okolí.

Po úvodní prezentaci a vysvětlení pravidel si kapitání vylosovali v jaké budou skupině a šlo se hrát. Hry utíkaly rychle, ovšem bylo spoustu remíz. S každou remízou přibývali nervy. Nakonec se museli utkat kapitáni mezi sebou, aby se rozhodlo jaký tým postoupí do play-off. Bohužel nepostoupily týmy: Noname, Mravenčí paličky a Kolečka.

Po skupinové fotce a krátké pauze, nastoupily týmy plné odhodlání proti sobě. Teď šlo o všechno a bylo to cítit ve vzduchu. Delší partie a více emocí. Ale nemůže postoupit každý.

O třetí místo se nakonec utkaly týmy Mravenčí hlavičky a Křižáci. I zde byly týmy vyrovnané, proto museli na řadu přijít kapitáni. Po napínavém souboji však vybojovaly třetí místo Mravenčí hlavičky, které nakonec postupují do krajského turnaje.

Ve finále šlo opravdu do tuhého. Po dvou odehraných partiích byl stav stále nerozhodný a čekalo se na posledního, jak duel dopadne. Nakonec však první místo bere tým Pravěký avokádo, které rozhodně nezůstalo 100 let za opicema a nechávají za sebou tým Pižqworáku. Oba dva si to ale mohou rozdat znovu v krajském turnaji. 

 

1. místo Pravěký avokádo (Základní škola, Nové Město nad Metují) ve složení: Matyáš Krása, Šimon Krása, Kristián Barva
2. místo Pyžqworácy (Základní škola, Náchod) ve složení: Jakub Čejchan, Viktor Škarda, Vojtěch Jarolímek
3. místo Mravenčí hlavičky (Základní škola Mraveniště, Velké Svatoňovice) ve složení: Jeremi Beneš, Ondřej Portych, Matyáš Portych
Přejít na detail turnaje