Turnaj v Chomutově finišoval napínavým finále

07.11.2023 | Kateřina Vokounová | Soutěžní kola

Domeček v Chomutově hostoval epický zápas škol v piškvorkách. Horníci se porvali s Jogísky a výsledek byl nečekaný.

Turnaj začal zlehka. V prvním zápase byly proti sobě postaveni týmy Horníci Chomutov A vs. Horníci Chomutov B ze stejného ročníku a Jogísci 1 vs. Jogísci 2. Horníci A vyhráli nad Horníky B 8:4, Jogísci 1 nad Jogísky 2 vyhráli 8:4. Všechny týmy tak měly mezi sebou velice vyrovnaný souboj.

Pořádný zvrat přišel ale až úderem druhého kola, kdy se do souboje přidal tým Údlice. Jogísci 2 rozdrtili Údlici 10:2 a Horníci Chomutov A udeřil Jogísky 1 výsledkem 10:2. Vzduch začal v místnosti houstnout a turnaj už najednou nebyl tak vyrovnaný. Týmy se začali navzájem trochu pošťuchovat. 

Ve třetím kole měli Jogísci 1 vyrovnaný souboj s Horníky B a Horníci A vyhráli nad Údlicemi 10:2. Horníci A a Horníci B poté ve 3. a ve 4. kole vyhráli nad týmem Jogísci 2 8:4. Údlice tak v posledním kole sice vypadli, ale porážku vzali sportovně, a i přes velkou převahu předvedli úžasný souboj.

Do semifinále postoupili na prvním místě Horníci Chomutov A. Ti poté vyhráli nad týmem Jogísci 2 a postoupili tak do finále. V posledním zápase se proti sobě utkali týmy Horníci A vs Jogísci 1. Jogísci 2 skončili na 3. místě a Horníci B na 4. místě.

Poslední zápas byl tak dlouhý, že málem vypršel čas, a nakonec spolu oba týmy remízovali. Hráli spolu oba kapitáni a zápas byl opravdu napínavý. Všichni hráči z obou týmů nervózně sledovali, jak turnaj postupuje. 

Kapitán týmu Horníci A poté jásal, že vyhrál a tým už skoro slavil, ale zápas ještě neskončil, protože nevyplnili obě strany archu. Nakonec Horníci A opravdu vyhráli. Hornící A a Jogísci 1 postupují do krajského kola v Ústí nad Labem. Celý turnaj byl plný emocí a napětí a zanechal nezapomenutelný dojem na všechny účastníky.

1. místo Horníci Chomutov A (Základní škola, Chomutov) ve složení: Le To Han, Ulrich Václav, Michaela Fröhlichová
2. místo JOGÍSCI 1 (Základní škola, Chomutov) ve složení: Kristián Převrátil, Samuel Woliwender, Václav Jelínek
3. místo JOGÍSCI 2 (Základní škola, Chomutov) ve složení: Daniel Plecháč, Hana Koloušková, Kristýna Charová
Přejít na detail turnaje