Kadeřábci nebo Piškvoráci, kdo si odnesl pohár domů?

06.11.2023 | Věra Drozdíková | Soutěžní kola

Dnes, šestého dne, v pondělí se na Gymnáziu Vídeňská v Brně potkalo dvacet týmů základních škol, aby se spolu utkaly o postup do krajského turnaje. Nakonec po nelítostných bojích vyhrál tým Kadeřábci z Gymnázia, Brno Křenová.

Turnaj se odehrával v prostorách školní jídelny, která se na celé dopoledne proměnila na arénu pro bitvu intelektu.

Bitva začala rozřazením do čtyř skupin, ve kterých excelovaly týmy Čtiži bagži, AZT, Kadeřábci a CICHLYČKI. Tým Kadeřábci skončil ve skupině s neuvěřitelným skóre 8:0. 

Po dlouhém souboji skupin následovalo play-off,  do kterého postoupilo osm nejlepších týmů.

V play-off  byla atmosféra ještě napínavější a souboje těsnější, remízy tady nebyly výjimkou, spíš na dnešním turnajovém pořádku. V boji bronz a postup do do krajského turnaje se mezi sebou utkaly tým Čtiži bagži z brněnského Gymnázia Křenová proti AZT z Gymnázia T. G. Masaryka v Zastávce. Po nelítostném a napínavém boji tím šťastnějším se stal tým Čtiži bagži.

Dlouhý turnaj tedy již znal svého prvního postupujícího. Teď ještě rozhodnout o vítězi. Šampioni ze skupin, kterými byly týmy Kadeřábci a Piškvoráci, se proti sobě utkaly o první místo. Oba týmy postupují do krajského turnaje, ale vítězem našeho turnaje se stal tým Kadeřábci.

Určitě na závěr nemůžeme opomenout ani úžasnou oporu, kterou poskytla organizátorská škola. Jak svými prostory, tak báječným týmem pomocných organizátorů. Děkujeme

1. místo Kadeřábci (Gymnázium, Brno) ve složení: Nela Horáková, Khac Ha Nguyen, Jakub Kříž
2. místo Piškvoráci (Gymnázium J.G.Mendela a jeho zař. a ZUŠ, Brno) ve složení: Thea Krapová, Oliver Cesnek, Jan Nepustil
3. místo Čtiži bagži (Gymnázium, Brno) ve složení: Valerie Plachá, Zuzana Jílková, Viktorie Kosíková
Přejít na detail turnaje