Salám vzal elegantně výhru na turnaji v Ústí nad Labem

06.11.2023 | Tomáš Holčák | Soutěžní kola

V Ústí nad Labem se 6. 11. na místním gymnáziu odehrál pIšQworkový turnaj, ve kterém nakonec zvítězil tým Salám.

S prvními slunečními paprsky, které se prodraly přes chmurné ústecké počasí, dorazily do prostor gymnázia první týmy s úmyslem se utkat o čtyři postupová místa a hodnotné ceny.

Během příchodů většiny týmů panovala přátelská nálada, při které se hráči připravovali na zápasy. Po doražení všech týmů jsme si představili letošní ceny od partnerů, nahlédli do základních pravidel a rozdělili se do skupin. Natěšení hráči se konečně mohli vrhnout do hry.

Když týmy zrovna nesoupeřily o postup, sázely křížky a kolečka do školních sešitů, aby potrénovaly a měly větší šanci na výhru. V základní skupině se výsledky týmů ukázaly jako velmi vyrovnané, jak jsme měli následně i možnost sledovat v play-off. Štěstí se bohužel neusmálo na tým Libouchec 3, Libouchec 4, Minecrafťáci, E-Lišky, Unreals a RYCHLONOŽKY, kteří nás o přestávce mezi skupinami a play-off opustili. 

Play-off se odstartovalo po krátké pauze, během které týmy přehodnotily taktiku a připravily si vhodnou strategii, jelikož se soutěžilo především o postup na krajský turnaj. 

Finálový zápas proběhl při napjaté atmosféře mezi týmy ZŠ Libouchec 1 a Salám. Nakonec Ústecký turnaj ovládl tým Salám. Doufáme, že se i ostatním týmům ze základních škol podaří dosáhnout podobných výsledků a na tými Mončičáci, Lišky, ZŠ Libouchec 1 a Salám se těšíme na krajském turnaji.

1. místo Salám (Gymnázium, Ústí nad Labem) ve složení: František Businský, David Sochocký, Vojtěch Suchý
2. místo ZŠ libouchcec 1 (Základní škola a Mateřská škola, Libouchec) ve složení: Johana Altnerová, Michaela Špatenková, Michaela Borutová
3. místo Lišky (Základní škola, Ústí nad Labem) ve složení: Vojtěch Holý, Kryštof Cipra, Rozálie Koštířová
Přejít na detail turnaje