Kořenoví vězni se vyškrábali na první příčky

06.11.2023 | Daniel Baier | Soutěžní kola

První listopadové pondělí nám přináší další dávku pIšQworkových turnajů. Dnes se turnaje na Gymnáziu Komenského v Havířově zúčastnilo 13 týmů z osmiletých gymnázií a základních škol. Jako vítěz odjel tým Kořenoví vězni.

Počáteční kola turnaje byla ve stylu „všichni proti všem“, kde mohly týmy poměřit své síly…no se všemi. Následovala pauza, po které začínalo play-off. První duely proběhly normálně, kromě jednoho zápasu, který skončil remízou. A to znamená jediné: duel. Byl to duel mezi týmy Gymtri a TEAM Y. Oba týmy vybraly hráče, kterým nejvíce věřily, a mohlo se začít. Tyto „vyvolené“ pozorovali ostatní členové obou týmů. Zápas byl velmi vyrovnaný, ve vzduchu bylo cítit napětí, které by se dalo krájet. Tým Gymtri zaslouženě vyhrál a probojoval se až do finále turnaje. Nakonec skončil na 2. místě, po prohře s týmem Kořenoví vězni, který ukázal svou trpělivost a vytrvalost v bušení... teda piškvorkách! Je vidět, že i když to jsou Kořenoví vězni, tak se jen tak nezaseknou.

Dnes byly opravdu cítit emoce, jak radost, tak zklamání. Věříme, že poražení budou znovu pilně trénovat na příští ročníky a na vítěze se těšíme v krajském kole.

1. místo Kořenoví vězni (Základní škola a mateřská škola, Mosty u Jablunkova) ve složení: Jakub Lýsek, Šimon Mucha, Vojtěch Martaus
2. místo Gymtri (Gymnázium, Třinec) ve složení: Martin Škulec, Tobiáš Gieraczka, Rút Borská
3. místo Chleba (Základní škola a mateřská škola, Mosty u Jablunkova) ve složení: Jiří Reichenbach, Marian Marosz, Václav Szkatula
Přejít na detail turnaje