Sourozenecký souboj Krtci versus Křížky v Pardubicích

06.11.2023 | Jolana Šlaufová | Soutěžní kola

Rodinný turnaj na Dašickém gymnáziu v Pardubicích byl krátký, ale plný vzrušení a nečekaných zvratů.

I přes nedostatek času a náročnou přípravu se turnaj stihl uskutečnit včas. Navzdory nepřítomnosti čtyřech týmů a oslabení jednoho z týmů soutěžících, všichni si tento turnaj náležitě užili. Po skončení základního kola se na tvářích dívek, které postoupily do play-off na čtvrtém místě, objevily zděšené výrazy, když zjistily, že budou hrát hned v prvním kole play-off s výherci základního kola druhé skupiny.

Do semifinále postoupily tři týmy ze základní školy v Horní Čermné a jeden tým ze ZŠ Staňkovy v Pardubicích. V tom okamžiku přišel na řadu dramatický sourozenecký souboj - bratr proti sestře. Duel byl dlouhý, plný beznaděje, až nakonec vítězství získal bratr, který nyní své sestře dluží bolestné za prohru. Ale osud měl ještě jedno překvapení v zásobě, protože zápas skončil remízou a byl potřeba rozstřel. Bratr, i přes snažení své sestry, byl znovu vyslán do boje, tentokrát proti jinému soupeři, který již svým spoluhráčům naznačil, že má velký potenciál. Tento souboj byl dlouhý, plný vzestupů a pádů, ale nakonec i bratr prohrál.

V závěrečném klání o první místo na turnaji se střetly týmy Krtci a Křížky, kteří skončili na prvním a čtvrtém místě ve stejné základní tabulce. Mezitím týmy Kolečko a BBC měly osudové střetnutí o třetí místo. Celý turnaj byl plný emocí a napětí a zanechal nezapomenutelný dojem na všechny účastníky.

1. místo Krtci (Základní škola, Pardubice) ve složení: Antonín Franc, Daniel Staněk, Adéla Pitarková
2. místo Křížky (Základní škola, Horní Čermná) ve složení: Klára Netáhlová, David Šlesingr, Gita Sojáková
3. místo Kolečko (Základní škola, Horní Čermná) ve složení: Martin Matějka, Vít Soják, Mikuláš Richterjörk
Přejít na detail turnaje