Lost Ice se v Zábřehu neztratili, zmrazili soupeře a odjíždí s výhrou

06.11.2023 | Jan Ducháček | Soutěžní kola

V pondělí 6.11. 2023 se na Gymnáziu v Zábřehu odehrál první ze dvou letošních turnajů na této škole. S pohárem z něj odjížděl tým Lost Ice ze Základní školy Loštice.

Turnaj základních škol byl pro mnohé vůbec první zkušenost s touto soutěží, a tak nezbývalo nic jiného, než je uvést do děje této logické soutěže. Názvů týmů zde bylo spousta. Jedním z nich byly názvy hudební Trumpetky, historické Marie Terezie, zvířecí Černí kocouři, pochoutkové Milovníci plnotučného mléka a Paštikáři. Ovšem nejlepší název, byl ten, který přesně vystihuje studentská léta Není důležité vyhrát, ale ulít se.

Napínavé zápasy začaly již ve skupinách, mezi nimi zápas Milovníky plnotučného mléka proti Osmákům, tento duel jako jediný skončil ve skupině remízou. Nakonec po urputných bojích do play-off postoupily týmy Paštikáří a Lost Ice, které suverénně ovládly svoje skupiny. Doplnily je týmy Černí kocouři, Není důležité vyhrát, ale ulít se, Hasmatým, Piškvorkářky, Milovníci plnotučného mléka a Tým. Po krátké pauze začaly logické války o 3 nejlepší postupová místa. Mezi zajímavé duely nakonec patřily ten semifinálový mezi Černými kocoury a Paštikářemi a duel o poslední postupové místo mezi Hasmatýmem a Černými kocoury. Oba duely musel rozhodovat rozstřel kapitánů. O celkové prvenství v turnaji se utkaly týmy Lost Ice proti Paštikářům. Nakonec se do další fáze plšQworek probojovaly týmy Lost Ice, Paštikáři a Hasmatým.

Postupujícím týmům gratulujeme a přejeme hodně štěstí v krajském kole. 

1. místo Lost Ice (Základní škola, Loštice) ve složení: Marie Konečná, Dominik Tichý, Jiří Vlček
2. místo Paštikáři (Gymnázium, Zábřeh) ve složení: Petr Skála, Michal Vašíček, Aneta Přikrylová
3. místo Hasmatým (Základní škola a Mateřská škola, Hrabišín) ve složení: Radim Frank, Dana Klugová, Radek Mazáč
Přejít na detail turnaje