Náchodské jedničky se staly jedničkami a ukřížkovaly tým: Pomoc ukřížkujou mě!

06.11.2023 | Mikuláš Cvrkal | Soutěžní kola

6.11. se konal na náchodském Jiráskově gymnáziu oblastní turnaj pIšQworek a zúčastnilo se ho 9 týmů. Po nelítnostných bojích vyhrál tým Náchodské jedničky, které ukřížkovaly tým Pomoc ukřížkujou mě a na třetím místě nechali Error 404 - Name Not Found.

Turnaj se odehrával v krásným prostorách auly.

Ve skupinové fázi mezi sebou poměřilo síly 9 týmů. Byly zde velké rozdíly mezi skupinami A a B. Mezitím co týmy ve skupině A odehrály jeden zápas, Skupina B stihla dva. Tímto tempem se postupně odehrály všechny skupinové zápasy. Po krátké přestávce a skupinové fotce se šlo do play-off, kam se bohužel nedostal tým NINJAS IN PYJAMAS ze Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie arch. Jana Letzela v Náchodě.

V play-off už přituhovalo a začalo se hrát o umístění.  Proto se hry prodloužily, ale o to více stály za to. Bylo mnoho těsných soubojů, bohužel nemohl postoupit každý.

Nakonec do semifinále postoupily 4 nejlepší týmy. Zde to šlo rychle. Teď už nás čekal boj o místa na bedně. Na třetím místě se po dlouhém souboji s Pohůdky umístil tým Error 404 - Name Not Found, Ve velmi napínavém finále, které trvalo téměř půl hodiny, zvítězil tým Náchodský jedničky ze Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie arch. Jana Letzela v Náchodě a tým Pomoc ukřížkujou mě z pořadatelské školy byl doslova ukřížkován a skončil druhý.

Děkujeme všemy zúčastněným týmům: Pohůdci, EVANGELIČÁCI, Pomoc ukřížkujou mě, Čapkovci, Náchodský jedničky, Dobyvatelé, Error 404 - Name Not Found, Barbie&, NINJAS IN PYJAMAS.

 

1. místo Náchodský jedničky (SPŠ stav. a OA arch. J. Letzela, Náchod, Náchod) ve složení: Lukáš Junek, Josef Vlček, Filip Vávra, Dominik Zumr, Jakub Frajvald
2. místo Pomoc ukřížkujou mě (Jiráskovo gymnázium, Náchod) ve složení: Zuzana Papežová, Šimon Bubeníček, Vilém Vokůrka, Eva Hrnčířová, Daniel Daniel
3. místo Error 404 - Name Not Found (Gymnázium, Dobruška) ve složení: Ignác Bareš, Martin Baše, Vojtěch Hábl, Julie Matulová, Štěpán Fröde
Přejít na detail turnaje