Na Obchodní akademii ve Valašském Meziříčí bodovali Borci z GFPVM

06.11.2023 | Jakub Mičkal | Soutěžní kola

V pondělí dne 6.11.2023 se na Obchodní akademii sešlo 8 týmů z Rožnova pod Radhoštěm a Valašského Meziříčí, aby se popraly o nejlepší místo v turnaji. 

Ještě než vypukl samotný turnaj přivítali jsme již několik škol krátce po osmé hodině. I přesto, že tu byli někteří soutěžící v takto brzkou hodinu na jejich výkonu se to nijak nepodepsal, ba naopak, měli oproti ostatním výhodu, jelikož již mohli trénovat a rozhýbat tak své ještě ospalé mozkové buňky. Když dorazily všechny týmy, měli ještě chviličku na trénink.

Následně všichni soutěžící včetně přítomných kantorů shlédli úvodní prezentaci, kde jsme si představili veškeré soutěže spolku SCG a zjistili, díky komu máme možnost se této soutěže účastnit. Následoval potlesk, po kterém jsme se již vrhli na souboj křížků a koleček. 

I když atmosféra byla napjatá tak, že by se dala krájet už od rána, názvy týmů jako např. Saláti, Rajčata či Úderníci vykouzlila někomu úsměv či chuť na něco dobrého. :)

Souboj ve skupině byl napínavý do poslední vteřiny, o postupu do play-off rozhodovaly drobnosti. Někteří se snažili podvádět, a tak jsme je museli hlídat, hrajeme přece fair play.

Nakonec do samotného play-off postoupily týmy Frajeři, Zvědavci, Borci z GFPVM a Videčáci.

V prvním zápase se setkali Borci z GFPVM a Videčáci, druhý zápas probíhal mezi Zvědavci a Frajery. U Borců z GFPVM a Videčáků skončil zápas remízou, a tak se utkali kapitáni obou týmu v duelu, který nenacházel konce.

V samotném finále se proti sobě postavili Zvědavci a Borci z GFPVM. Byl to nelítostný souboj plný napětí, taktiky i překvapujících tahů soupeřů

Výhru si odvezli po náročném utkání Borci z GFPVM. Gratulujeme. Ale Zvědavci nemusí být smutní, také postupují do krajského turnaje

1. místo Borci z GFPVM (Gymnázium Františka Palackého, Valašské Meziříčí) ve složení: Matěj Triebenekl, Tomáš Chudálek, Václav Svozil
2. místo Zvědavci (MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené, Valašské Meziříčí) ve složení: Ondřej Šůna, Vanesa Dirdová, Eliška Malčíková
3. místo Videčáci (Základní škola, Rožnov pod Radhoštěm) ve složení: David Kozák, Daniel Kulišťák, Matěj Cáb
Přejít na detail turnaje