Král David dovedl svou Armádu na stříbrnou příčku. Vyhrál tým nAGři

02.11.2023 | Markéta Lindáková | Soutěžní kola

Je středa 2. 11. ráno a na Gymnáziu Nad Štolou v Praze se schází studenti okolních základních a středních škol. Začíná oblastní kolo soutěže pIšQworky.

Po počátečním zdržení způsobeným drobnými změnami ve startovním poli základních škol, kdy učebna připomínala spíš hru škatulata, hejbejte se, jsme pokračovali úvodní prezentací. Hráči se dozvěděli, jak bude celý den probíhat, a po rozlosování do skupin už nám v zahájení jednotlivých zápasů nestálo nic v cestě.

V kategorii středních škol jsme se rozdělili do dvou skupin po čtyřech. Vzhledem k tomu, že do čtvrtfinále postupovalo všech osm týmů, bylo úlohou této části turnaje především získání co nejlepší výchozí pozice pro play-off. Toho se soutěžící chopili svědomitě a jednotlivé zápasy tak už ve skupinách mnohdy končily velmi napínavě.

V první skupině atakovala příčku favorita Armáda krále Davida z Arcibiskupského gymnázia. Následována byla týmy Kolotoč a Semeňáci, mezi kterými o pořadí rozhodoval až součet skóre ze všech zápasů, a týmem Lenochodi.

Druhou skupinu suverénně vyhráli nAGři z Akademického gymnázia Štěpánská. S dvoubodovým odstupem pokračoval tým sAGuaro (neperlivá), dále Vakoveverky a Vakoplchové. Oba měly turnaj velmi ztížený nekompletní členskou základnou.

Play-off pokračovalo hladce. Výsledky z první části dne potvrdilo finále, kde se utkala Armáda krále Davida a nAGři. Získat trofej se podařilo vítězi druhé skupiny – nAGrům. O třetí – a tedy poslední postupové – místo se popralo sAGuaro (neperlivá) a Kolotoč. Poštěstilo se druhému jmenovanému. Početné reprezentaci budeme na krajském turnaji držet palce.

1. místo nAGři (Akad.gymnázium a jazyk.šk. s právem SJZ, Praha 1) ve složení: David Hrtan, Adam Doležal, Ondřej Tůma, Matěj Smetana, Dominik Kačenka
2. místo Armáda krále Davida (Arcibiskupské gymnázium, Praha 2) ve složení: David Mach, Matyáš Táborský, Dominik Vančura, Štěpán Bezděk, Karel Hamala
3. místo Kolotoč (Gymnázium Jana Nerudy, škola hl.m. Prahy, Praha 1) ve složení: Ondřej Kroužek, Anna Banszelová, Sona Khachatryan, Petr Maťko, Magdaléna Nováková
Přejít na detail turnaje